Jenkei András, 2015.02.28. | Kézilabda

Egy héttel a gödi rangadó előtt a Vasas a várakozásoknak megfelelően, könnyed győzelmet aratott a Szent István SE ellen.  

Vasas – Szent István SE 36-17 (16-9)
Fáy utca, 200 néző.

Vezette: Bátori, Szanyi

Vasas: Tzintzis – Tóth B., Rózsa V. 6, Németh N. 1, Borbás 1, Nagy I. 7, Barczi 2. Csere: Katona L. 5, Sütő S. 2, Komsa K. 3, Lyngby 2, Ködmön 1, Kucsera-Tápai 5, Kerék 1, Butt.
Vezetőedző: Varga Márta

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, lelkes és harcias játékkal lepték meg a mieinket, akik kissé álmosan mozogtak a pályán. A gyenge védekezésünket  –  9:9-es állásnál – Varga Márta a tizenkilencedik percben unta meg. Vezetőedzőnknek rendet kellett tennie a fejekben, hiszen a védelem nem az elvárt keménységgel tevékenykedett. A rövid megbeszélés után látványosan feljavultunk ezen a téren, olyannyira, hogy a félidő hátralévő részében csak Vasas gólt – szám szerint hetet – láthatott a mintegy kétszáz kilátogató néző. 

A magabiztos előny tudatában a második félidőben a cserejátékosok is játéklehetőséget kaptak nálunk, akik egytől-egyig élni tudtak a bizalommal. Elemében volt Kucsera-Tápai Szabina, aki rendkívül agilisan játszott, az öt lőtt gólja mellett számos gólpasszt adott, nagy részt vállalva a csapat fölényes sikeréből.
A vasasos lányok ezzel a győzelemmel továbbra is tapadnak az éllovas gödiekre, akikkel jövő héten vasárnap, sorsdöntő mérkőzést játszanak.   

Varga Márta vezetőedző:
- A mérkőzés elején kiegyenlített játék folyt, ami elsősorban annak köszönhető, hogy nem vettük elég komolyan a védekezést, jobban kellett volna koncentrálnunk. Az időkérésnél keményebb védekezést kértem, és ezt végre meg is kaptam a lányoktól. Az első félidőben Németh Nedda és Nagy Izabella játékával volt megelégedve, s örömteli az is, hogy Borbás Rita jól végig bírta a rá kiszabott harminc percet. A második játékrészben fokozni tudtuk a tempót, a SZISE pedig egyre jobban elfáradt.  Nagyon meg voltam elégedve Szabina játékával, aki nagy kedvvel és lelkesen játszott, rengeteg jó labdát adott a fiataloknak. A februári célkitűzéseinket teljesítettük, a részfeladatok többségét megoldottuk, megfelelő önbizalommal és elszántsággal készülhetünk a jövő heti Göd elleni rangadóra. 

Schwartz-Nagy Attila        

 


Hirdetések