Jenkei András, 2015.02.23. | Röplabda

A friss Magyar Kupa győztes Vasas Óbuda, a sereghajtó Palota RSC ellen zárta a női röplabda NB I alapszakaszát .

Vasas Óbuda – Palota RSC 3:0 (17, 19, 13)
Folyondár utca, 100 néző.

Vezette: Vári, Stefik.

Vasas Óbuda: Miklai 4, Tálas 1, Pekárik 13, Vacsi 10, Szombathelyi Sz. 1, Háfra 5. Csere: Tóth A. (libero), Ludmán 5, Villám 3, Durst 1, Benedek 5, Windisch 2, Stefanik 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Palota: Nyuka 3, Győri 9, Czene 4, Szikszai 1, Petrás 5, Kovács E. 8. Csere: Hajagas (libero), Vígh 3, Lászlop 2.
Vezetőedző: Fodorné Kastner Veronika. 

Rendhagyó módon ezúttal a juniorok összecsapása nyitotta az estét, hiszen válogatott játékosainknak a Siker-napon volt jelenésük, ahol többek között Arnold Schwarzenegerrel is találkozhattak.

Fiataljaink magabiztos győzelmét követően a felnőtt mérkőzést legerősebb csapatával kezdte Jókay Zoltán. A mieink nehezen pörögtek fel, ám ennek ellenére könnyedén hozták az első szettet. A második játszma is hasonlóan alakult, így szép fokozatosan cserejátékosaink is lehetőséget kaptak. 

A harmadik szettet teljes egészében fiatal játékosaira bízta vezetőedzőnk, többek között Windisch Kinga is pályára lépett, aki így immáron a Vasas felnőtt csapatában is bemutatkozott. Cserejátékosaink ezúttal éltek a bizalommal, így alig egy órával a kezdő sípszó után tizenegy meccslabdához jutott együttesünk.

A meccs legemlékezetesebb pillanata azonban még hátravolt, hiszen 24:13-as állásnál súlyos sérüléséből felépülve, kilenc hónap kihagyás után Stefanik Orsolya érkezett a nyitósarokba. A nagy visszatérés nem is alakulhatott volna szebben: Orsi első labdaérintéséből ászt nyitott, így a mérkőzés és a bajnoki alapszakasz utolsó pontját ő szerezte csapatának. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A bajnokságban most egy hónap szünet következik, a negyeddöntőben a nyolcadik helyezett kaposváriakkal találkozik együttesünk. A párharc az egyik fél második győzelméig tart majd. 

A mérkőzés befejeztével a csapat egyik támogatója, a Cziniel Cukrászda és Kávéház tulajdonosa, Ésik Zsolt lepte meg a lányokat egy hatalmas Magyar Kupát formázó tortával, a legkitartóbb szurkolók nevében pedig Kálmán Zoltán, a Vasas Szurkolói Klub elnöke adott át számukra színházjegyeket.

Sarlós Márton        


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

   


Hirdetések