Jenkei András, 2015.02.20. | Röplabda

Újdonsült Magyar Kupa győztes együttesünk a bajnoki alapszakasz utolsó előtti fordulójában Miskolcra látogatott. 

Albercht-MVSC-MISI – Vasas Óbuda 1:3 (-15, -11, 16, -22)
Miskolc, 50 néző.

Vezette: Jámbor, Csizmarik.

Miskolc: Kovács E. 14, Szabó B. 5, Kiss E. 10, Csarkó 11, Sitkey 9, Szajkó 7. Csere: Nagy (libero).

Vasas Óbuda: Miklai 8, Tálas 8, Pekárik 15, Szombathelyi Sz. 8, Háfra 4, Vacsi 12. Csere: Tóth A. (libero), Ludmán 4, Durst, Benedek 1, Villám 4.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A mieink közül a régóta maródi Stefanik Orsolya mellett ezúttal vírusfertőzés miatt további három játékos, Lévai Vivien, Bodovics Hanna és Windisch Kinga is hiányzott. A hazaiak sem voltak könnyű helyzetben, hiszen Toma Sándor vezetőedző csütörtökön benyújtotta lemondását, ideiglenes utóda pedig licenc hiányában csak a nézőtérről irányíthatta csapatát.

A Vasas Óbuda esélyeshez méltóan kezdett, Pekárik Eszter ipari mennyiségben termelte a pontokat, így az elrontott állásrend ellenére is könnyedén, tíz pontos különbséggel hozta csapatunk a szettet. A második játékrészre sem változott a játék képe, centerből továbbra is megállíthatatlan bizonyult együttesünk. Jókay Zoltán a játszma végén már cserejátékosainak is lehetőséget adhatott, az előny két szettesre duzzadt.

A harmadik játékrészre vezetőedzőnk alaposan felforgatta csapatunkat, ám a cserejátékosok ezúttal nem tudtak élni a bizalommal, a lelkesen játszó hazaiak így szépíteni tudtak. A negyedik szettre visszatért a pályára a Magyar Kupa döntő legjobbjainak választott Miklai–Tálas kettős, vezetésükkel pedig, ha nehezen is, de kilábalt csapatunk a gödörből és lezárta a mérkőzést.

Győzelmével csapatunk az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte a női röplabda NB I alapszakaszát, így a rájátszás valamennyi párharcára pályaelőnnyel készülhet majd. 

Sarlós Márton     

 


Hirdetések