, 2015.02.16. | Vízilabda

Az őszi mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem izzadt meg a serdülő csapatunk az Eger korosztályos csapata ellen.

Vasas Sport Club – ZF-Eger 11-9 (4-2, 1-1, 4-2, 2-4)

Vasas SC összeállítása: Tóth Domonkos (kapus), Korom Tibor, Bencz Rolf 2, Burián Gergely 4, Sólyom Botond, Fodor Richárd 4. Csere: Dévai Kristóf (kapus), Farkas Renátó, Jansik András 1, Fazekas Gergő, Fülöp István, Péter Levente, Grünberger Gábor, Trombitás Tamás. Edző: Plézer János

Plézer Jánossal, a csapat edzőjéve a találkozó után beszélgettünk.

Gratulálok a győzelemhez. Hogyan értékeli a találkozót?

Ez a győzelem a játékosaim érdeme. Fontos mérkőzésen taktikai győzelmet arattunk az egriek felett. Végig a kezünkben volt a találkozó sorsa. A tizenegy lőtt góllal elégedett vagyok, de a kilenc bekapottat kicsit soknak érzem, főleg úgy, hogy már 9-5-re is vezettünk. Persze a valósághoz az is hozzátartozik, hogy a biztos előny birtokában a cserejátékosaimnak is játéklehetőséget adtam.

A hétvégi hat párharcból csak kettőt tudtak megrendezni a lebetegedések miatt. A mieinknél viszont mindenki egészségesnek tűnt.

Azért voltak nálunk is lebetegedések, de örülök annak, hogy a csapatomból nem vett ki olyan sokat ez az influenzás időszak, mint amennyit a riválisainkból.  Szerencsések vagyunk, amiért mi le tudtuk játszani a meccsünket, így nem kellett mérkőzést halasztanunk és ezáltal a bajnoki programunk sem borult fel. Ez még az előnyünkre is válhat, hiszen így minden fordulóra elegendő időnk lesz felkészülni.

Egyre jobb formában a csapat. A srácok hogyan élik meg a győzelmeket?

Most egy nagyon jó sorozatban vagyunk. Zsinórban nyerjük a meccseket, már-már kezdünk hozzászokni ahhoz, hogy minden fordulóban győztesként hagyjuk el a medencét. Ez viszont veszélyes is lehet, nem szabad, hogy ezek a győzelmek jóllakott érzéssel töltsön el minket. Mindig elmondom a fiúknak, hogy minden egyes találkozón a tudásuk legjavát kell adniuk, ahhoz, hogy elérhessük a céljainkat. Dolgozunk tovább, a hétvégén újabb nehéz mérkőzés vár ránk, ezúttal Szentesen, de bízom a fiúkban és abban, hogy el fogjuk tudni hozni a három pontot.

Zárszóként pedig ezúton szeretnék gratulálni a röpis lányoknak, akik óriási küzdelemben megnyerték a Magyar Kupát. Szép volt csajok! Hajrá Vasas!


Hirdetések