Jenkei András, 2015.02.15. | Kézilabda

A második tavaszi fordulóban a hazai pálya előnyét élvező orosháziak ellen gyűjtötték be a két bajnoki pontot a Vasas kézilabdázói.

Orosházi NKC –  Vasas  26-29 (10-11)
Orosháza

Vezette: Janáky, Temesi

Vasas: Fekete D. - Rózsa V. 9, Katona L. 4, Németh N., Barczi A. 1, Tóth B., Lyngby C. 3, Csere: Nagy I. 6, Kucsera-Tápai 5, Kerék, Komsa K., Sütő S., Oláh N. 1, Tzintzis A. (kapus).
Vezetőedző: Varga Márta

Magabiztosan kezdtünk, a nyolcadik percben 3:1 volt a javunkra. Ezután azonban gyors egymásutánban három két perces kiállítást is kaptunk, amit a hazaiak egy 6:1-es rohammal használtak ki. Érzékelhetően nem voltunk a játékvezetők kedvencei, Kucsera-Tápai Szabinát például műesésért „jutalmazták” sárga lappal. Varga Márta időkérését követően azonban rendeztük sorainkat. A szünetig Rózsa Vera és Katona Liza góljaival visszavettük a vezetést, amihez persze kellett Fekete Dorina néhány jó védése is.

A szünet után villámrajtot vettünk (hét perc – 7:1), Rózsa Vera továbbra is elemében volt, egymás után négyszer is betalált, de Nagy Izabella és Tápai Szabina is sokat tett a nyolcgólos előny kialakításáért, akárcsak a ziccereket hárító Tzintzis Alexandra. Az utolsó tíz percre vezetőedzőnk a cserepadon ülőket is bevetette, akik nem igazán kapták el a fonalat (3:8), és ennek következtében vendéglátóink fel tudtak zárkózni, ám győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Varga Márta vezetőedző:
- Érvényre juttattuk a két csapat között lévő tudáskülönbséget még úgyis, hogy a bírók megadták a „hazai pályát” az Orosházának. Persze erre számítottunk, és készültünk is rá, de azért a szünetben ezt újra tudatosítanom kellett a játékosaimban. Ezen a meccsen főleg betörésekből és a játéktempónkhoz illő lerohanásokból szereztük góljaink többségét, utóbbiból tizenegyet is. 
Szeretek nagy gólkülönbségű győzelmek részese lenni, így némileg bosszantanak a hajrában látottak. Úgy gondolom, az alapembereknek az ilyen mérkőzéseken nem kell feltétlenül végig pályán lenniük, ám ha a cseréim nem készek a megmérettetésre – mint ahogy ezúttal történt – akkor nehéz lesz a későbbiekben több szerepet osztanom rájuk.


                                                                            fotó: Tóth Emese - ONKC


Hirdetések