Jenkei András, 2015.02.07. | Tenisz

Az U16-os fedettpályás OB-n Ábrahám Vivien a Vasas Körmöczy Akadémia fiatalja, a női páros versenyszámban egészen a döntőig jutott.

Vivien az egyesek küzdelmében idő előtt, a második körben búcsúzott, párosban azonban a pécsi Lukács Líviával az oldalán javított, és bajnoki érmet szerzett.

Fonó László edzői értékelése:
- Vivien kitartó, fegyelmezett edzésekkel készült a bajnokságra, jó állapotba is került, így kiemelkedő eredményt vártunk tőle. Sajnos az egyest túlizgulta, és hamar búcsúzott bár képességei alapján ott kellett volna lennie a végelszámolásnál.
A párosban már lényegesen felszabadultabban játszott, hozzá hasonlóan magas termetű partnerével jól dolgoztak össze, gyors szervákkal, rövid labdamenetekkel jutottak a döntőig. Ott egy összeszokottabb ellenféllel találták szembe magukat és alulmaradtak, de ebben a számban teljesen elégedett vagyok a mutatott teljesítményével. Bízom benne, hogy nemsokára egyesben is képes lesz hasonló járékra. 

Tóth Amarissa, a Vasas Körmöczy Akadémia egy másik rendkívül tehetséges teniszezője Csehországban, az U12-es Európa-bajnoki selejtezőben lépett pályára a magyar válogatott tagjaként. Amarissa hathatós közreműködésével a magyar csapat továbblépett a nyolcas fináléba, amelyre február közepén Angliában kerül sor. A hollandok valamint a vendéglátók elleni mérkőzéseken Amarissa gyönyörű játékkal, magabiztosan nyerte meg mindkét egyes mérkőzését.


Hirdetések