Jenkei András, 2015.02.06. | Röplabda

Kétszettes hátrányból fordított a Vasas Óbuda a gödöllőiek elleni rangadón, és nagy lépést tett az alapszakaszbeli elsőség megszerzésének érdekében.

Vasas Óbuda – TEVA-Gödöllői RC 3-2 (-21, -13, 19, 21, 11)
Folyondár utca, 400 néző. 

Vezette: Horváth M., Mezőffy.

Vasas Óbuda: Miklai 21, Tálas 5, Pekárik 5, Szombathelyi Sz. 27, Vacsi 8, Háfra 14. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Ludmán, Durst, Villám.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Gödöllő: Takács D. 9, Lutter 2, Széles 16, Szakmáry 9, Fritz 5, Csengeri 21. Csere: Bánlaki (libero), Lados, Radomszki, Nagy K., Kalotai.
Vezetőedző: Horváth András.

A Magyar Kupa döntőjének két résztvevője, a Vasas Óbuda és a TEVA-Gödöllői RC bő egy héttel a finálé előtt a magyar bajnokság keretein belül is összecsapott. A találkozó előtt a Gödöllőiek egy ponttal vezették a bajnoki alapszakaszt a mieink előtt, így esetleges győzelemünkkel közel kerülhettünk a rájátszás során végig pályaelőnyt biztosító első helyhez. 

A várakozásoknak megfelelően kiélezett küzdelmet hozott a találkozó első szettje. Csapatunk teljesítménye messze elmaradt csúcsformától, ám ennek ellenére is sokáig vezettünk. Széles Petra remek nyitássorozatával azonban fordítottak a vendégek, majd előnyüket megtartva be is húzták a játszmát (21:25, 0:1).

A második szett során nyitásfogadásunk teljesen szétesett, hidegzuhanyként záporoztak a gödöllői ütések a térfelünkön. Jókay Zoltán, Ludmán Réka és Tóth Andrea beállításával próbálta stabilizálni csapata alapjátékát, ám a vendégek megállíthatatlannak bizonyultak. A végjátékban több kulcsjátékosát is lecserélte vezetőedzőnk, a Gödöllői pedig hatalmas, tizenkét pontos különbséggel nyerte az újabb szettet (13:25, 0:2).

A harmadik felvonásra végre éledezni kezdtünk, kissé sarkosan fogalmazva este hét órakor végre számunkra is elkezdődött a mérkőzés. Szombathelyi Szandra vette vállára csapatát, ellenállhatatlan támadójátékának köszönhetően a második technikai szünetre nyolc pontos előnnyel vonulhatott le együttesünk. A Gödöllő nem adta fel a küzdelmet, felzárkózott, majd a játékvezetői páros sokadik erősen vitatható döntésével egy pontra közelítette meg csapatunkat. Jókay Zoltán időt kért, rendet rakott a fejekben, az utolsó percekre így nem maradt kérdés, Szombathelyi ászával szépített a Vasas Óbuda (25:19, 1:2). 

A mieink lendülete nem hagyott alább a negyedik szettre sem, ám hiába kezdett be nagyon csapatunk, Széles nyitásaival egyenlített, majd meglépett a Gödölllő. Az egyébként is pattanásig feszült hangulatot tovább fokozta a játékvezetők újabb, csapatunkat sújtó súlyos tévedése, ráadásul a hevesen reklamáló Jókay Zoltánt piros lappal büntette a vezetőbíró. Hátrányunk így négy pontosra nőtt, ám Miklai Zsanett ütéseinek, valamint Tóth Andrea kiemelkedő mezőnyjátékának köszönhetően innen is volt visszaút. A végjátékra már ismét nálunk volt az előny, pontszámilag és lélektanilag is, Horváth András hiába nyugtatta játékosait, Szombathelyi Szandra ütésével egyenlített együttesünk (25:21, 2:2).


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Az ötödik játszma hangulatát Tálas Zsuzsanna hatalmas blokkal alapozta meg, csapatunk pedig gyönyörű játékkal hat pontos fórt dolgozott ki a fordulásig. Fritz Ágnes nyitásaival úgy tűnt, talpra tud állni a Gödöllő, ám ekkor érkezett a végig remek teljesítményt nyújtó Háfra Dominika, és gyönyörű sáncaival négy meccslabdához juttatta csapatát. Első próbálkozásra még nem, másodjára azonban már sikerült: Vacsi Evelin centertámadásával pontot tett a több, mint két óra hosszú küzdelem végére, a mérkőzést a sírból visszahozva megszerezte a győzelmet a Vasas Óbuda (15:11, 3:2).

 

Amennyiben mindkét együttes megnyeri hátralévő mérkőzéseit, úgy pontegyenlőséggel zárnak a felek, ám több győzelmének köszönhetően a Vasas Óbuda végezne a bajnokság alapszakaszának első helyén. Számunkra az MVSC-MISI, valamint a Palota RSC legyőzése nem tűnik megoldhatatlan feladatnak.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések