Jenkei András, 2015.02.05. | Vízilabda

Izgalmak szempontjából már-már a régi idők Vasas-Honvéd meccseit idézte a szerda esti bajnoki, amelyen biztató döntetlent értünk el.

VasasPlaket – RacioNet-Honvéd 7-7 (2-3, 2-2, 1-2, 2-0)
Komjádi uszoda, 300 néző.

Vezette: Marosvári A., Molnár P.

Vasas: Barabás – Sedlmayer 3, Bóbis 2, Hőna 1, Steinmetz Á., Takács B., Gyárfás T. 1. Csere: Várnai, Goreta, Juhász-Szelei, Burián, Német T.
Edző: Földi László

Honvéd: LévaiI – Takej 2, Fülöp 1, Szőke 1, Simizu, Simon A., Kiss G. 1. Csere: Fazekas, Sztojcsics, Illés S. 2, Steinmetz B., Simon R.
Edző: Vad Lajos

Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 5/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Simon R. (32. p.)

Az egykor szebb napokat látott párosítás azért a jelen helyzetben is komoly meccsnek számított mindkét csapat számára, ráadásul a vízben így is három olimpiai bajnokot figyelhettek a nézők, nem beszélve a lelátón helyet foglaló klasszisokról, így összességében kellemes szerda estében volt része a Komjádiba kilátogatóknak.
Ha már kellemes, a Honvéd valószínűleg ilyesmi emlékeket őrzött rólunk, hiszen ősszel a Kőér utcában egészen simán győztek, a tabellára pillantva pedig most is Vad Lajos csapata tűnt esélyesebbnek.

Sedlmayer Tamás góljainak hála azonban kétszer is mi vezettünk az elején, ami jó alapnak bizonyult, a Honvéd nem nagyon találta a ritmust, így hamar kiderült, hogy bőven lehet sanszunk a meccsen.
Ettől függetlenül utoljára Gyárfás góljával vezettünk 4-3-ra, innentől inkább a Honvéd dominált, a harmadik negyed végére már kétgólos előnyt szedtek össze. Talán ennek tudatában lassították a játékot a záró játékrészben, mindenesetre nagyon kevés értékelhető támadást mutattak Kiss Gergőék a hajrában, de ezt mi cseppet sem bántuk.

Egy emberelőny kihasználása után Bóbis 1:45-el a vége előtt akcióból egyenlített (7-7), az izgalmak tehát fokozódtak. Csendben tesszük hozzá, nem volt jó reklám a sportágnak, hogy az utolsó másfél percben a kívülálló számára (de talán a főszereplők számára is) érthetetlen bírói ítéletek, majd hosszas közjátékok következtek.
A lényegi részt illetően: Barabás kapuja érintetlen maradt, utolsó támadásunknál pedig egy fór formájában megkaptuk a sanszot a meccs eldöntésére, de a végén megremegtek a kezek.

Ettől függetlenül a szezon egyik legjobb eredményét értük el a stabil Honvéd ellen, ez a pont azonban csak akkor érhet sokat, ha hétvégén idegenben is sikerül jó eredményt elérni a BVSC ellen.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések