Jenkei András, 2015.02.04. | Vízilabda

Az elmúlt két hétvégén Belgrádban járt gyermek és serdülő csapatunk, dr. Steinmetz Ádám utánpótlás szakmai igazgatóhelyettes értékeli részletesen a mini edzőtáborokat.

Miként jött az ötlet? Kérdeztük az aktív játékosként és immár utánpótlás vezetőként is tevékenykedő olimpiai bajnokunkat.
„Amikor felkértek erre a posztra, az egyik fontos tervem volt, hogy a fiataljaink minél többet gyakoroljanak délszláv csapatok ellen. Egyrészt jó, ha szokják a stílust, másrészt így nemzetközi szinten is a legjobb utánpótlás csapatokkal játszhatnak. Érdemes tehát kihasználni, hogy Zágráb, Belgrád vagy éppen Split viszonylag könnyen elérhető Budapestről.
Az edzők lelkesek voltak, számon is kérték ezt az ígértemet, így a téli alapozó hetek után, de még a bajnokság előtt a gyermek és serdülő csapatunk Belgrád felé vette az irányt.”

A Dodog Szabolcs vezette gyermekcsapat ment ki először, kezdésként útközben Újvidéken a Vojvodinát verték szoros meccsen, majd még aznap este ismét vízbeszálltak, ám ekkor a Partizán Belgrádtól simán kikaptak.
„Kicsit meg voltak illetődve a srácok, de a következő nap ennek már nyoma sem volt, az újabb meccs már sokkal szorosabb lett, ahogy a harmadik is vasárnap. Egyébként időközben játszottunk egy másik belgrádi csapattal is, azt simán nyertük, hazafelé pedig Hódmezővásárhelyen, a nyitott uszodában a helyieket is legyőztük.” – folytatta dr. Steinmetz Ádám. – „Összességében egészen sűrű kis hétvége volt, de szerettük volna maximálisan kihasználni ezt a pár napot, tizenhat játékosból állt a keret, tehát eloszlott a teher. Ezeken a meccseken már szerepet kapott Böröczky Bence is, aki új játékos a gyerekcsapatunknál, és úgy látjuk centerként nagy erősségünk lesz.”

Azt tudtuk, hogy Steinmetz Ádám sérülés miatt hagyta ki a Szolnok elleni OB I-es mérkőzést, de az is kiderült, hogy miért nem volt ott még a lelátón sem:
„A serdülők egy héttel később utaztak, erről pedig már személyes élményeim is vannak, hiszen így hogy a felnőtteknél nem tudtam játszani, csapatvezetőként kísértem Plézer Jánosékat. Azt kell, hogy mondjam, nagyon tetszett, amit a hétvége során láttam, amellett, hogy szakmailag hasznos volt a belgrádi út, a csapategységnek is nagyon jót tett. Igyekeztünk a meccseken túl más programokat is szervezni a srácoknak, jutott idő városnézésre, például a nándorfehérvári vár megnézésére is.” 
A Plézer-csapat is a Vojvodnia ellen kezdett, döntetlent játszottak, méghozzá egy olyan együttes ellen, amelynek a tagjai közül többen már a felnőtteknél is bemutatkoztak. Ezután jöhetett a szerb főváros, a Partizán Belgrád ebben a korosztályban is bivalyerős, gyakorlatilag a korosztályos szerb válogatottról van szó, így nagy fegyvertény, hogy a pénteki nyolcgólos vereség után szombaton csak eggyel kapott ki a Vasas, vasárnap pedig már sikerült győzni. 
„Látszott, hogy nem nagyon vannak hozzászokva az ilyesmihez, az edzőjük valószínűleg még most is üvöltözik velük a lelátón. Itt is volt még további két meccs, a Crvena Zvezdával, majd hazafelé a Szegeddel, mindkettőt viszonylag simán nyertük, ráadásul úgy, hogy Burián Gergő nem volt ott, hiszen vele Földi László számolt a felnőtt bajnokin. Összességében tehát nagyon elégedett vagyok, kifogástalan volt ez a két belgrádi út, a körülményekre sem lehetett panasz, a szálloda kulturált volt, az ételek pedig finomak, némelyek meg sem bírták enni a szerb felnőttekre mért adagokat.” – zárta beszámolóját a szakmai igazgatóhelyettes.

 


Hirdetések