Jenkei András, 2015.02.02. | Röplabda

A női röplabda NB I 20. fordulójában a Kaposvár látogatott a Folyondár utcába.

Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:1 (14, 21, -23, 19)
Folyondár utca, 200 néző.

Vezette: Halász, Árpás.

Vasas Óbuda: Miklai 13, Tálas 7, Pekárik 7, Vacsi 8, Szombathelyi Sz. 12, Háfra 6. Csere: Tóth A., Lévai (liberók), Benedek, Bodovics 4, Ludmán 2, Villám L. 10, Durst 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán 

Kaposvár: Harmath 10, Rák 10, Jenei 2, Szívós I. 3, Horváth A. 14, Szombathelyi K. 2. Csere: Csitári 2 (libero).
Vezetőedző: Mészáros Péter. 

Vendégeink néhány nappal korábban a bajnoki címvédő Békéscsabát verték drámai, ötszettes mérkőzésen, így nem számíthattunk könnyű sikerre. Az első játszmát a vártnál talán könnyebben, több, mint tíz pontos különbséggel nyerte csapatunk, elsősorban remekül játszó centerduónk, Pekárik Eszter és Vacsi Evelin játékának köszönhetően (25:14, 1:0).

A második játszmára már felszívták magukat a kaposváriak, így jóval kiélezettebb küzdelmet láthattak a kilátogató nézők. Szombathelyi Szandra dinamikus támadásai azonban ismét a mi javunkra billentették a mérleg nyelvét, Jókay Zoltán így a szett végén cserejátékosainak is lehetőséget biztosíthatott (25:21, 2:0).

A harmadik felvonásra több alapemberünk is pihenőt kapott, vendégeink pedig a kezdeti zavarodottságot kihasználva hatpontos előnyt építettek ki. Villám Lilla bombáival sikerült ledolgozni a hátrányt, de az egyre lelkesebben játszó Kaposvár újabb erőket mozgósítva végül, ha nehezen is, de behúzta játszmát és szépített (23:25, 2:1).

A negyedik szettet ismét Vacsi Evelinnel és Miklai Zsanettel a soraiban kezdte együttesünk, kulcsembereink pedig ezúttal is hozták megszokott formájukat, így ezúttal a Vasas Óbuda jutott tetemes előnyhöz. A vendégeknek innen már nem volt visszaút, Tálast Durst Anna váltotta az utolsó percekre, csapatunk pedig magabiztos győzelmet aratott (25:19, 3:1).

Sarlós Márton      


Hirdetések