Jenkei Dániel, 2015.01.31. | Röplabda

A hazai pályán veszélyes Nyíregyháza sem jelentett gondot Jókay Zoltán csapatának.

FATUM-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 0:3 (-19, -17, -16)
Nyíregyháza, 200 néző.

Vezette: Jámbor, Suba.

Nyíregyháza: Araujo 5, Erdős 2, Roma 3, Sikos 5, Valdez 13, Vén 6. Csere: Sitku (libero), Andrejkovics 1, Hengsperger 1, Akimova 1.
Vezetőedző: Kőhalmi Richárd

Vasas Óbuda: Miklai 18, Szombathelyi Sz. 7, Háfra 4, Pekárik 13, Tálas 3, Vacsi 8. Csere: Lévai (libero), Ludmán 1, Durst, Villám L.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az elsőosztályú bajnokság alapszakaszának hajrájában Nyíregyházára látogatott Jókay Zoltán csapata. A nyírségiek odahaza már korábban is felvették bárkivel a versenyt, az elmúlt hetekben pedig újabb légióssal erősítették meg keretüket, így nem számíthattak könnyű mérkőzésre lányaink.

Az első játszmát ennek megfelelően maximális koncentrációval kezdte csapatunk, és Tálas Zsuzsanna nyitásait követően hamar előnybe is kerültünk. Kőhalmi Richárd ekkor feladót váltott, a veterán Akimova beállítása pedig jó húzásnak bizonyult, egyenlített a Nyírsuli. Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme, a rengeteg rontott nyitás megpecsételte sorsukat, így Pekárik Eszter centertámadásával előnybe került a Vasas Óbuda (19:25, 0:1).

A második szett elsősorban Nelmaira Valdez és Miklai Zsanett, valamint Vén Eszter és Pekárik Eszter pontpárbajáról szólt. Mindkét esetben a mieink bizonyultak jobbnak, így hiába érkezett ismét Akimova, együttesünk megduplázta előnyét (17:25, 0:2).

A harmadik játszma az első technikai szünetig kiélezett küzdelmet hozott, ekkor azonban Vacsi Evelin zsinórban nyolcszor nyithatott, kiváló szerváival pedig gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A tetemes hátrány megtörte a Nyíregyházát, a hátralévő percekben csapatunk megőrizte előnyét, Jókay Zoltán pedig lehetőséget adhatott cserejátékosainak is (16:25, 0:3).

Győzelemmel kezdte tehát csapatunk a hétvégi duplafordulót, melynek második meccsén az 1. MCM-Diamant Kaposvár látogat vasárnap koraeste a Folyondár utcába. A somogyiak pénteken a bajnoki címvédő Békéscsabát győzték le, így ismét jó mérkőzésre van kilátás.


Hirdetések