Jenkei András, 2015.01.27. | Röplabda

Zsinórban negyedszerre jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Vasas Óbuda

Vasas Óbuda – Aluprof-TF Budapest 3:0 (16, 16, 23)
Folyondár utca, 300 néző.

Vezette: Adler, Pőcze.

Vasas Óbuda: Miklai 18, Tálas 5, Pekárik 6, Vacsi 9, Szombathelyi Sz. 9, Háfra 6. Csere: Tóth A. (libero), Bodovics 4, Villám, Ludmán.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

TF: Guncheva 4, Czina 9, Szabó A. 7, Takács B. 1, Dimitrova 5, Gyimes 6. Csere: Kötél D. (libero), Török 2.
Vezetőedző: Gubik János.

A hat nappal ezelőtt, idegenben elért három szettes sikernek köszönhetően a mai estén mindössze két nyert játszmára volt szüksége csapatunknak afináléhoz. Jókay Zoltán természetesen legerősebb kezdő hatosát küldte pályára, a libero ezúttal Tóth Andrea volt, Miklai Zsanették pedig már az első percektől kezdve magas hőfokon pörögve játszottak. Az első technikai szünetnél még csak három, a másodiknál már öt pontos volt az előny, elsősorban remek nyitásainknak köszönhetően. Miklai mellett Vacsi Evelin is gyönyörű pontokat szerzett, együttesünk könnyedén nyerte az első játszmát (25:16, 1:0).

A második szettre sem vettek vissza a mieink, ám Czina Kata nyitásait követően fordítani tudott a TF. Ekkor ismét Miklai Zsanett jelentkezett két életerős ütéssel, majd Vacsi Evelin találta meg szerváival a sokat bizonytalankodó Takács Bernadettet, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a második játszmát, és a továbbjutást is. A végjátékban az egyre jobb formába lendülő Háfra Dominika tovább növelte a különbséget a csapatok között, így alig negyven perccel a kezdés után szurkolóink diadalittasan skandálhatták a „Fáy utca, Fáy utca” rigmust, utalva ezzel a hazai környezetben megrendezendő fináléra (25:16, 2:0). 

A továbbjutás tudatában Jókay Zoltán folyamatosan lehetőséget adott cserejátékosainak is, elsőként Bodovics Hanna érkezett a pályára, Pekárik Esztert váltva. Fiatal játékosunk a szett elején rögtön kiosztott egy hatalmas egyes blokkot az Aluprof bolgár légiósának, majd Szombathelyi Szandra javította tovább amúgy is kiváló sánc statisztikánkat Szabó Adrienn ütésével szemben. Az eredmény ugyan sokkal szorosabban alakult, mint az első két játszmában, de Miklai Zsanett pontjával meccslabdához jutott csapatunk, melyet Tálas Zsuzsanna ászával ki is használtak a lányok (25:23, 3:0). 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Zsinórban negyedik Magyar Kupa döntőjére készülhet tehát a Vasas Óbuda, ahol az elmúlt két évhez hasonlóan ismét a TEVA-Gödöllői RC lesz a mieink ellenfele. A finálét február 14-én, hazai környezetben, a Fáy utcai csarnokban rendezik majd. 

Sarlós Márton    


Hirdetések