Jenkei András, 2015.01.21. | Röplabda

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén idegenben nyert a Vasas Óbuda.

Aluprof-TF Budapest – Vasas Óbuda 0-3 (-18, -23, -19)
Győri út, 200 néző.
Vezette: Mezőffy, Nagy L. 

TF: Guncseva, Gyimes 9, Takács B. 9, Szabó A. 7, Dimitrova 11, Czina 4. Csere: Kötél D. (libero), Lueff.
Vezetőedző: Gubik János.

Vasas Óbuda: Miklai 16, Tálas 6, Pekárik 5, Szombathelyi Sz. 11, Háfra 4, Vacsi 9. Csere: Lévai 1, Tóth A. (liberók), Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Nem számíthatott könnyű mérkőzésre az Aluprof-TF elleni párharc első, idegenbeli felvonásán együttesünk, hiszen ellenfelünk múlt héten bolgár junior válogatott játékossal erősítette tovább, amúgy sem gyenge keretét. Az első játszma a várakozásoknak megfelelően szoros küzdelmet hozott, a technikai szünetnél mindössze egy pont választotta el a feleket. Ekkor azonban Miklai Zsanett vezérletével beindult a Vasas-henger, a mieink hat pontos előnybe kerültek. A végjátékban előbb Pekárik Eszter, majd Vacsi Evelin osztott ki óriási blokkot egykori játékosunk, Szabó Adrienn ütését követően. A szettet végül hét pontos különbséggel hozta csapatunk (18:25, 0:1). 

A második játszmát egyértelműen a hazaiak kezdték jobban, Dimitrova, valamint Gyimes ütéseinek köszönhetően négy pontos fórba került ellenfelünk. A fordulópontot liberónk, Lévai Vivien nyitásfogadásból elért pontja jelentette, az óriási hiba láthatóan megtörte ellenfelünk addigi, lendületes játékát. Csapatunk ledolgozta hátrányát, majd Szombathelyi Szandra parádés blokkjával a vezetést is átvette. A TF szépen küzdött, ám ennek ellenére szettlabdához jutottak a mieink, melyet csapatkapitányunk, Tálas Zsuzsanna parádés megoldását – az ellenfél térfelén, estében mentett  – követően ki is használt együttesünk (23:25, 0:2).

Az előző szett végjátéka láthatóan megfogta ellenfelünket, a harmadik játszma elején csak kereste önmagát a TF, így Szombathelyi Szandra ütéseinek, valamint ravasz nyitásainak köszönhetően nyolc pontos előnybe került csapatunk. Kissé széteső nyitásfogadásunknak köszönhetően úgy tűnt, még innen is van visszaút az Aluprof számára, ám Miklai Zsanett gyönyörű pontjával visszatérítette az övéit a helyes útra. Az utolsó percekben Tálas Zsuzsanna még bemutatta, hogy miért tartják az ország legjobb feladójának, remek megoldásainak köszönhetően hat pontos különbséggel hozta az utolsó játszmát együttesünk (19:25, 0:3). 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A visszavágót jövő hét kedden, este hat órától rendezik a Folyondár utcában, a mieinknek mindössze két játszmát kell nyerniük a fináléba jutáshoz. 

Sarlós Márton     


Hirdetések