Jenkei András, 2014.12.20. | Klub

December 20-án, a Ferenczy Kupa utánpótlás kézilabdatornához kapcsolódóan, lezajlott az első Vasas szervezésű véradás.

A Vasas Sport Club a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött az Országos Vérellátó Szolgálattal, melynek keretein belül évente több alkalommal közös véradást szerveznek. A cél a véradás népszerűsítése, a véradói utánpótlás-nevelés segítése és a társadalmi felelősségvállalás.

Az első véradó alkalomra 2014. december 20-án, 10 és 17 óra között a XX. Ferenczy Kupa elnevezésű utánpótlás kézilabda tornán került sor a Fáy utcai csarnokban. A nap folyamán nemcsak a kézilabdázók, szüleik és a szurkolók adtak vért, hanem a többi vasasos szakosztály is képviseltette magát. Földi László vezetésével jelen volt a komplett felnőtt vízilabdacsapat, de jöttek ökölvívók, birkózók, teniszezők és a klub munkatársai is csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez.

Az eseményen jelen volt Dr. Jákó Kinga, az Országos Vérellátó Szolgálat igazgatója és Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke is.

Délután a Vasas-Ferencváros serdülő kézilabdameccsen a vasasos lányok a Vérellátó Szolgálat által tervezett speciális pólókban vonultak be. A pólókon egy piros rész mutatja, hogy hol tart a vasasos véradás, és ahogy egyre több vér gyűlik, egyre nagyobb lesz a piros jel. Jelenleg a kezdéskor a pólók még teljesen fehérek, de minden érintett bízik benne, hogy ez hamarosan változni fog.

Klubunk elnöke, Markovits László a következőket fűzte hozzá az első vasasos véradáshoz:
- A Vasas-család számára fontos, hogy népszerűsítse a véradást, szeretnénk segíteni az Országos Vérellátó Intézetet ebben a nehéz munkában. Bízom benne, hogy jó példát tudunk mutatni és minél többen csatlakoznak majd ezekhez az akciókhoz.  A célunk az, hogy a következő évben minimum százötven egységnyi vérrel segítsük azokat, akiknek erre szükségük van. Ráadásul úgy gondolom, hogy most, az ünnepek közeledtével hatványozottan fontos egy ilyen akció.


Hirdetések