Jenkei Dániel, 2014.12.16. | Jégkorong

A korábbi 225-szörös válogatott hátvéd, Horváth András edzőként kapcsolódik be a Vasas jégkorongszakosztályának munkájába.

A szakosztályvezetés eddig is minden lehetőséget megragadott, hogy igazi példaképek oktassák a Vasas fiatal hokisait. Horváth András edzőként való foglalkoztatása ebből a szempontból telitalálatnak tűnik, az aktív játékkal most decemberben felhagyó, válogatottként összesen tizenkilenc világbajnokságon szereplő hátvéd ugyanis a Dunaújváros, az Újpest, majd a székesfehérvári Volán játékosaként meghatározó szereplője volt az elmúlt húsz év hazai jégkorongéletének.

Az edzői diplomáját frissen megszerző Horváth most decembertől az EBEL-induló U18-as csapatnál Székely-Mádai László, az U16-osoknál pedig Nagy László munkáját fogja segíteni másodedzőként.

Szuper Levente, szakosztály-igazgató:
- Valóban az a koncepciónk, hogy lehetőség szerint korábbi neves válogatott játékosokkal bővítsük a stábot, ebbe a vonulatba pedig András tökéletesen beleillik. Évek óta beszélünk arról, hogy milyen jó lenne ilyen formában együtt dolgozni, úgy tűnik, ez most végre összejön itt a Vasasban. Egyébként én voltam az, aki kifejezetten biztatta, hogy vágjon bele az edzői képzésbe, kellett egy kicsit győzködni, de végül sikerrel jártam. Ezen a héten át is vette a bizonyítványát, így máris munkába állhat nálunk. Biztos vagyok benne, hogy komoly pluszmotivációt ad majd a srácoknak, hogy egy ilyen kaliberű egykori játékossal dolgozhatnak együtt. Hátvédként mindig komoly tekintélye volt, már csak a termete miatt is, szerintem edzőként is következetes és keménykezű lesz, nekünk pedig pont erre van szükségünk.

Horváth András:
- Megerősíthetem, Leventének valóban komoly, ha nem a legkomolyabb szerepe volt abban, hogy most edzőként kezdek el dolgozni. Nyáron Ladányi Balázzsal már tartottunk néhány edzést a vasasos fiataloknak, az ilyen alkalmak is megerősítettek abban, hogy azt a rengeteg tapasztalatot, amit a pályafutásom során a különböző magyar és külföldi edzőktől szereztem, át kell adnom a következő generációknak. Persze az, hogy valaki játékosként sikeres volt, önmagában még nem garancia semmire, nekem még tanulnom kell ebben a szakmában, és erre a Vasasnál most bőven lesz lehetőségem. Amellett, hogy két csapatnál másodedző leszek, más korosztályokat is segíteni fogok erőnléti edzőként. Várom már nagyon a munkát, jó lesz egy ilyen sikeres és a jövő szempontjából reményteljes egyesülethez csatlakozni.


Hirdetések