Jenkei András, 2014.12.14. | Röplabda

Kiváló mérkőzésen, remek játékkal diadalmaskodott a Vasas-Óbuda a bajnoki éllovas otthonában.

TEVA-Gödöllői RC – Vasas Óbuda 1:3 (25, -18, -15, -24)
Gödöllő, 250 néző.

Vezette: Horváth, Vári.

Gödöllő: Lutter L., Takács D. 4, Szakmáry 20, Széles 9, Csengeri 24, Fritz 3. Csere: Bánlaki (libero), Radomszki 1, Nagy K. 1, Kalotai.
Vezetőedző: Horváth András.

Vasas Óbuda: Vacsi 11, Miklai 27, Szombathelyi Sz. 17, Tálas 7, Pekárik 5, Háfra 7. Csere: Lévai (libero), Villám.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Gödöllőn a veretlen listavezetővel néztek farkasszemet lányaink vasárnap este. Szombathelyi Szandra végül vállalta a játékot, így a lehetőségekhez mérten a legerősebb összeállításban léptünk pályára.

Az első játszma a várakozásoknak megfelelően szorosan alakult, Jókay Zoltán ekkor még kis túlzással többet futkározott a vonal mellett idegességében, mint a lányok a pályán, és volt is oka a hajtépésre, hiszen hiába a biztató jelenetek, a döntő pillanatokban hibáztunk, így az első szett 27-25-re a hazaiaké lett. 

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a másodikat is sokkal jobban kezdte a Gödöllő, akkor máris komornak tűnt a helyzet, de ekkor gyökeres változás történt. Miklai Zsanett ihletett formában kezdte ütni a pontokat, majd szép lassan a többiek is felzárkóztak hozzá, így pillanatok alatt porig romboltuk az ellenfél önbizalmát. Két kiváló nyitássorozatnak köszönhetően előbb egyenlítettünk, majd öt pontos előnyt építettünk ki. Hiába kért kétszer is időt az ellenfél edzője, a mieinket nem lehetett megzavarni, szép játékkal egalizált együttesünk (18:25, 1:1).

A harmadik szett vasasos örömjátékot hozott. Miklai Zsanett támadásai szinte kivétel nélkül pontot hoztak, a mezőnyben sem ismert elvesztett labdát, és ha kellett gyönyörű blokkokkal semlegesítette a gödöllői ütők próbálkozásait. A játszma rég nem látott, tetszetős játékot hozott a mieink részéről. Tálas Zsuzsanna szép labdáit Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin is hatékonyan használta ki, csapatunk jól megjátszott figurái ellen pedig tehetetlennek bizonyult a hazai csapat. Szép számú szurkolótáborunk kiszámolta a Gödöllőt, csapatunk pedig egy lépésre került a győzelemtől. Két olyan szettet nyertünk egymás után, amelyben az ellenfél még a húsz pontig sem jutott (15:25, 1:2). 

Innen már csak be kell fejezni, gondoltuk, és látszólag a lányok is így vélekedtek, hiszen pillanatok alatt elléptünk három ponttal a negyedik szettben is. Aztán jött a feketeleves, elkezdtünk hibát hibára halmozni. Csak kapkodtuk a fejünket, az ellenfél pedig folyamatosan szerezte a pontokat (zsinórban kilencet), mi pedig vártuk, hogy megálljon a zuhanás… Végül nagy nehezen sikerült elkezdeni a pontgyártást, ebben nagy szerepe volt az „összedrótozott” Szombathelyi Szandrának, aki Miklai Zsanett mellett vezére tudott lenni ezen az estén a csapatnak.
Sikerült az egyenlítés, majd a fordítás is, de újabb megingások jöttek: hálóba ütött szerva a meccsnyerés küszöbén és hasonlók, de Szombathelyi Szandra gyönyörű egyes blokkja visszahozta az esélyt, egy hárított próbálkozást követően pedig Háfra Dominika bebombázta második meccslabdánkat, ami után jöhetett a jól megérdemelt ünneplés a Vasas- keménymaggal (24:26, 1:3).


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Összességében remek mentalitással, színvonalasan játszva sikerült a Vasas-Óbudának Gödöllőn az, ami idén még senki másnak a bajnokságban. Mi mást is kívánhatnánk, legyen ez a játék a mérce mostantól minden meccsen!


Hirdetések