Jenkei András, 2014.12.10. | Klub

Az MTI felkérésére a hazai sportszövetségek idén is megnevezték az esztendő legjobbjait. Az ötven sportág közül ötben is vasasos sportoló lett a legjobb. 

Ökölvívásban a múlt héten országos bajnoki címet nyerő Bacskai Balázst rangsorolták az élre, immáron másodszorra.  Benji idén az európai uniós országok bajnokságán harmadik lett, valamint számos rangos tornán is diadalmaskodott. 

Válogatott röplabdázóink közül ketten is az év legjobbjai lettek. Tálas Zsuzsanna – akit először választottak meg az év női röplabdázójának –, aktívan kivette a részét a válogatott sikeres szerepléséből, a nemzeti csapat 28 év után ott lesz a holland-belga közös rendezésű kontinens viadalon. Válogatott társa Szombathelyi Szandra nemcsak a teremben, hanem a homokban is remek eredményeket ért el, második lett az országos strandröplabda bajnokságon.

Hosszú Katinka elsőségéhez nem is férhetett kétség (negyedszer), hiszen úszónőnk idén is sikert sikerre halmozott. A berlini Európa-bajnokságon három arany, egy ezüst és két bronzérmet szerzett. A hét állomásos világkupa sorozaton Katinka nevéhez hatvannyolc (51 arany, 8 ezüst, 9 bronz) érem párosult. Közvetlenül a dohai rövidpályás világbajnokság előtt Hosszú Katinkát a Nemzetközi Úszó Szövetség megválasztotta az Év úszónőjének, majd Dohában a vb-n négy versenyszámot is világcsúccsal nyert meg, sőt éremkollekcióját további három ezüst-, illetve egy bronzéremmel is gyarapította.   

Kiváló vívónőnk, Szász Emese a 2013/2014-es szezonban a világranglista első helyén végzett, számos értékes világkupa helyezésnek köszönhetően. Emese a strasbourgi Eb-n valamint a kazanyi vb-n is ötödik lett.  

 


Hirdetések