Jenkei András, 2014.12.10. | Vívás

A Vasas párbajtőr szakága ezen a hétvégén is kitett magáért. Szász Emese Grand Prix bronzot gyűjtött be, és a különböző korosztályos viadalokon is bőséggel gyarapodott a dicsőséglista.

Emese magabiztosan vezeti a világranglistát, kiegyensúlyozottságára jellemező, hogy a legkiszámíthatatlanabbnak titulált fegyvernemben az új idény eddigi összes nemzetközi versenyén dobogóra állhatott. A katari fővárosban  olasz, német és francia rivális legyőzésével jutott a legjobb négy közé, ám ott hullámvölgybe került, és az észt Kirpu – a kazanyi világbajnokság bronzérmese – megállította.
A férfiak mezőnyében pástra lépett Dohában a még junior korú Bányai Zsombor is, aki a 64-es táblán egy nagyon erős orosz versenyzőt búcsúztatott, a következő körben viszont már nem bírt a svájci Stefennel.

Posovszky Tímea az ausztriai Mödlingben ért el szép sikert, és  lett második az U23-as európai körverseny aktuális fordulójában.

A legkisebbeketől pedig már szinte megszokott: ha Olimpici-forduló akkor a vasasosok szinte számolatlanul gyűjtik az érmeket. Így volt ez Szolnokon is, ahol döntőseink közül Balogh Bella –  akárcsak néhány hete Derecskén – ezúttal is kimagaslott kortársai közül.


Scharek Angéla, Balogh Bella, Cserny Adél

Olimpici GP - Szolnok

törpici lány:
1. Balogh Bella
2. Scharek Angéla
6. Cserny Adél

gyerek lány:
6. Wetzker Laura

újonc fiú:
2. Régely András
3. Nagy Marcell
5. Sárvári Simon

serdülő lány:
8. Kardos Edina

serdülő fiú:
3. Fóti Adorján


Régely András, Sárvári Simon, Nagy Marcell
 


Hirdetések