Jenkei András, 2014.12.05. | Röplabda

Szezonbeli második vereségét szenvedte el, a néhány kulcsemberét nélkülöző Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda – Linamar Békéscsabai RSE 0:3 (-18, -14, -19)
Folyondár utca, 700 néző.

Vezette: Adler, Kiss Z.

Vasas Óbuda: Miklai 8, Tálas 2, Vacsi 6, Háfra 8, Villám 4, Bodovics 6. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Ludmán. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán. 

Békéscsaba: Dabic 4, Clement 7, Bodnár 4, Soós 11, Molcsányi 4, Radonjic 11. Csere: Szpin (libero).
Vezetőedző: Kormos Mihály.

Egyértelmű esélyesként érkezett a bajnoki címvédő Linamar Békéscsabai RSE csütörtökön a Folyondár utcába, hiszen Jókay Zoltán sérülés illetve betegség miatt két alapemberére, Szombathelyi Szandrára és Pekárik Eszterre sem számíthatott ezen az estén. Szombathelyi távollétében Háfra Dominika került át négyes helyre, az ő posztját átlóként pedig Villám Lilla töltötte be. A felforgatott felállás ellenére az első szett során sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a játszma második felére széthulló nyitásfogadás megpecsételte a mieink sorsát (18:25, 0:1).

A második játszma hasonlóan alakult, az első technikai szünetnél egy ponttal még vezetett együttesünk, ám ezt követően a Békéscsaba ütői teljesen szétzilálták a mieink védekezését, és könnyedén arattak újabb részsikert (14:25, 0:2). 

A harmadik felvonás elsősorban a játékvezetők miatt marad emlékezetes, csapatunk állásrendi hibáját ugyanis szűk fél szetten keresztül nem vették észre, majd a sorokat csak tíz perces közjáték során tudták rendezni. A csabaiakat azonban nem zökkentette ki sem ez, sem pedig Jókay Zoltán harmadik időkérése, így méltán ünnepelhettek a mérkőzés végén (19:25, 0:3).


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nem véletlen azonban, hogy a mérkőzést végigszurkoló Vasas-tábor is vastapsban részesítette a lányokat a találkozó végén. A rengeteg hiányzó (a már említetteken kívül hosszabb ideje sérült Stefanik Orsolya és Benedek Gabriella is) miatt a lányok nem tudták folytani az utóbbi hetek egyre mutatósabb játékát, ám a rájátszásban – remélhetőleg már teljes kerettel – mindenképpen méltó ellenfelei lehetünk majd a bajnoknak, ahogy a lányok azt a szezon első felében, békéscsabai győzelmükkel már bizonyították is.


Hirdetések