, 2014.12.02. | Kézilabda

Nem volt könnyű szombatja a Győrffy Sándor által dirigált csapatnak, hiszen a sorsolás szeszélyének köszönhetően kora délután az NB II éllovasával, majd este pedig az NB I/B listavezetőjével mérkőzött meg.

Tata AC – Vasas SC II. 27-20 (12-9)

Vasas SC II. összeállítása: Márity Laura (kapus), Komsa Nikolett 2, Kerék Fanni 2, Forgács Szimonetta 2, Ágoston Réka 1, Szemerédi Erika, Laki Bianka 6. Csere: Tóth Virág (kapus), Magos Eszter 3, Keszthelyi Dóra 2, Halász Henrietta 2, Sági Bettina, Nyitrai Ágnes, Kindlik Bianka, Szatmári Melinda, Jávorszky Lilla. Edző: Győrffy Sándor

Szombat délután kettőkor Tatán az NB II. Északi csoportjának rangadójára került sor, hiszen a Vasas SC II. nevet viselő csapatunk a forduló előtt a tabellán a negyedik, míg a hazaiak az első helyet foglalták el. A találkozó előtt egy cél lebegett a vasasos lányok szeme előtt, győzni és közelebb kerülni a dobogóhoz.

 Ehhez képest a találkozó nagy részén a hazaiak akarata érvényesült. A mieink rengeteg hibával, kapkodva és flegmán játszottak. A rutinos erőket képviselő tataiak kiváló védekezésére nem volt ellenszerünk. A második félidőben Győrffy Sándor cserékkel próbálta meg felrázni csapatunkat, de ezúttal nem járt sikerrel, s végül hétgólos vereséget szenvedtünk. 

Győrffy Sándor értékelése:

A mérkőzésnek primadonna kislányként álltunk oda, azt hittük, hogy elég, ha a mezt kiküldjük a pályára. Nem ez történt, lélektelenül akaratgyengén játszottunk. A hazaiaknál rutinos hölgyek játszottak, akik kiválóan védekeztek. Úgy érzem, nem küzdöttünk, nem hajtottunk eléggé. Rég láttam ilyen gyengén játszani a csapatot. Ilyen mentalitással egyszerűen nem lehet pályára lépni.


Vasas SC – DVSC-TVP-AQUATICUM II. 35-35 (17-17)

Vasas SC összeállítása: Márity Laura (kapus), Kerék Fanni 8, Szöllős Alexandra 5, Szatmári Melinda 7, Laki Bianka 5, Magos Eszter 5, Jávorszky Lilla 4.  Csere: Tóth Virág (kapus), Horváth Kinga 1, Sági Bettina, Kindlik Bianka.
Edző: Győrffy Sándor

Kora este sem várt könnyebb feladat juniorkorú lányainkra, hiszen a forduló előtt tíz meccsből tízet megnyerő debreceniekkel mérkőztek meg. A találkozó szemet gyönyörködtető, jó iramú kézilabda jellemezte igazságos döntetlennel zárulva.

A meccset jól kezdtük hamar több gólos előnyre tettünk szert. Volt, hogy már négy góllal is vezettünk, de az első harminc perc hajráját a vendégek bírták jobban és kiegyenlítettek. A második játékrészben ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, gyors négy gólt szereztünk. A magabiztos előnyt egészen a 47. percig tartani tudtuk, de ekkor a vendégek megrázták magukat és zsinórban három lőtt góllal felzárkóztak. Olyannyira, hogy négy perccel a vége előtt már a vezetést is átvették, de Jávoszky Lilla góljával egyenlíteni tudtunk, majd Szöllős Alexandrának köszönhetően ismét mi vezettünk. Sajnos nem sokáig, mert a következő támadásból gólt kaptunk, így a mérkőzés döntetlennel zárult.

Győrffy Sándor értékelése:  

Igazságos döntetlen született. Egyik csapat sem volt jobb a másiknál, mindkét együttes a szívét-lelkét kitette a győzelemért. Büszke vagyok a csapatomra, mert a lányok mindent megtettek a győzelemért. Sok ilyen küzdős, jó hangulatú mérkőzést kellene játszanunk a fejlődés érekében. A hátralévő mérkőzéseken, két könnyebb ellenfél következik, ahol csak is a győzelem elfogadható. Ha minden jól alakul dobogóra is felérhetünk az őszi szezon végére.


További eredmények:

NB II - Észak junior:
Tatai AC - Vasas SC II 17-39 (8-24)

OSB - G csoport:
Vasas SC-ASI DSE - Inárcs-Örkény KC 40-12 (23-8)
 

Fotó: Doba István


Hirdetések