, 2014.11.25. | Kézilabda

Nem mindennapi mérkőzés szemtanúi lehettek azok, akik vasárnap kora délutáni programnak az Eger – Vasas NB I/B-s junior mérkőzést választották. A találkozót két ellentétes félidő jellemezte, az első harminc percben a hazaiak, míg a másodikban a mieink domináltak. Kiváló védekezésünknek köszönhetően az egriek az utolsó húsz percben egyetlen egy gólt sem szereztek, így a végén a mieink örülhettek. 

Eszterházy KFSC – Vasas 19-21 (12-8)

Vasas SC összeállítása: Márity Laura (kapus), Kindlik Bianka 1, Kerék Fanni 7, Jávorszky Lilla 2, Horváth Kinga, Sági Bettina 5, Szatmári Melinda 2, Csere: Tóth Virág (kapus) Szöllős Alexandra 1, Halász Henrietta, Magos Eszter 3
Edző: Győrffy Sándor

A kezdeti kiegyenlített játék után az első játékrész végére a hazaiak magabiztos négygólos előnyre tudtak szert tenni. A mieink rossz szokásukhoz híven kapkodva, pontatlanul játszottak. A szünetben Győrffy Sándor, csapatunk edzője próbálta felrázni a lányokat, de úgy tűnt kevés sikerrel.

A második félidőt ugyanúgy folytattuk, ahogy az előzőt abbahagytuk: sok hibát vétve. Egyértelműen vűáltoztatnunk kellett, így Győrffy Sándor a 40. perc környékén – nyolcgólos hátrányban -  a cserékhez nyúlt.  A cseréknek köszönhetően a védekezésünk feljavult, sikeresen tudtuk hatástalanítani a hazai rohamokat, melyekből építkezve gyors lerohanásos találatokat szereztünk. Őrült rohanásba kezdtünk, a hátrányunk percről-perce csökkent, az 53. percben Sági Bettinának köszönhetően előbb kiegyenlítettünk, majd Kerék Fanni találatával magunkhoz ragadtuk a vezetést, sőt Sági Bettina újabb gólja után, másfél perccel a vége előtt már plusz kettő volt a javunkra. Úgy tűnt a végén már nincs miért izgulnunk, de a bírók ezt másként látták, két vitatható ítélet után kettős emberhátrányba kerültünk, de a csapatunkat ez sem törte meg hősiesen egymásért küzdve helytálltak és bravúros győzelmet arattak.

Győrffy Sándor értékelése:

Nagyon álmoskásan kezdtük a mérkőzést az első harminc percben végig az Eger játéka dominált, mi pedig futottunk az eredmény után. A szünetben próbáltam lelket önteni a lányokba. A második félidőben cseréket hajtottunk végre a széleken, melynek köszönhetően a védekezésünk jobban összeállt és gyors gólokkal közelebb tudtunk lopózni ellenfelünkhöz. Hál’ Istennek észnél voltunk a végén és mind fizikálisan mind pedig fejben jobban bírtuk a végét. A második félidőben oroszlánként küzdöttek a lányok. Ezt a mentalitást szeretném minden meccsen viszontlátni. Gratulálok a csapatomnak!

 

Fotó: Doba István


Hirdetések