, 2014.11.17. | Kézilabda

Tízgólos győzelmet aratott junior csapatunk a Kecskemét felett, ám a mérkőzés bizonyos szakaszaiban volt miért izgulnunk.

Vasas SC – Kecskeméti NKSE 31-21 (13-9)

Vasas SC összeállítása: Márity Laura (kapus), Horváth Kinga 1, Kindlik Bianka 5, Kerék Fanni 7, Jávorszky Lilla 3, Sági Bettina 2, Szatmári Melinda 3; Csere: Keszthelyi Dóra, Laki Bianka 3, Halász Henrietta, Kovács Eszter 4, Nyitrai Ágnes, Szöllős Alexandra 3.

Az első félidőt álmosan kezdtük, aminek eredményeképpen a vendégek magukhoz ragadták a vezetést, és nekünk kellett rohannunk az eredmény után. A kezdeti kapkodás után a félidő derekán sikerült rendezni sorainkat és a játékrész második felében a mieink akarata érvényesült (13-9).

A négygólos előny megnyugtatónak tűnt, de mégsem lett az. Történt ugyanis, hogy a második félidő elején a kecskemétiek zsinórban három gólt lőttek egymás után és egy gólra felzárkóztak (13-12), sőt nem sokkal később ki is egyenlítettek (16-16). A játékrész közepén aztán Szatmári Melinda góljainak is köszönhetően ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és négygólos előnnyel fordulhattunk az utolsó tíz percre. A végére a vendégek elfáradtak, így számolatlanul lőhettük a gólokat, melynek köszönhetően sima tízgólos győzelmet arattunk.

Győrffy Sándor értékelése:

Délelőtt volt egy NBII-es mérkőzésünk, ahol fejben nem voltunk ott és ezen a találkozón is kellett egy félidő ahhoz, hogy felpörögjünk. Miután meg lett a lendület onnantól kezdve nem volt kérdéses a végeredmény, de ezt a lendületes összeszedett játékot az első perctől kellett volna produkálnunk.  Kicsit bosszús vagyok a lányokra, amiért keveset kommunikáltak egymással, de remélem a jövőben ezen javítani tudunk.


KINIZSI TTK - Vasas SC II. 29-29 (12-13)

Vasas SC összeállítása:

Ahogy Győrffy Sándor szavaiból is fentebb kiderült az NBI/B-s junior csapatunk nagyrésze szombaton két mérkőzést is játszott, délben a Kinizsi TTK, míg este a Kecskemét ellen.

Megszenvedett a csapatunk a Népfürdő utcában rendezett találkozón. A csapatok szinte az egész mérkőzés során fej-fej mellett haladtak, aminek az eredménye igazságos döntetlen lett.

A találkozó után Győrffy Sándor elmondta, hogy lányainknál elsősorban mentális problémák adódtak, szavaival élve "nem voltunk ott fejben" és rengeteg hibát vétettünk, így nem tudtunk ellenfelünk fölé nőni.


Hirdetések