Jenkei András, 2014.11.17. | Vívás

Szász Emese rendkívül erős mezőnyt utasított maga mögé a Hszücsouban rendezett világkupa-viadalon.

Világklasszis párbajtőrözőnk az idény második vk-versenyén újra dobogóra állhatott az eredményhirdetéskor, a legnanói bronzot viszont aranyra cserélte. 


                                                                                                                   fotó: hunfencing.hu

Az orosz Sasarinával kezdett a 64-es táblán, sima 15:6-al. Az olasz Navarro már keményebb dió volt, 14:13 után együttes találat döntött a javára. Két újabb orosz következett, Sutova ellen nem volt gond (15:12), ám a negyeddöntőben Sivkovával szemben a "hirtelen halálig" fajultak a dolgok. A szerencse is mellé állt, ő volt a kedvezményezett, és egy közbeszúrással meglett a továbbjutás (13:12).
A londoni olimpiai bajnok ukrán Semjakina várt rá a döntőért, ez sem volt egyszerű (15:13). A fináléban  a korábban sok borsot az orra alá törő román Branzával találkozott, akitől legutóbb Legnanóban is kikapott. Most megtörtént a visszavágás  – egész simán (14:9).

A férfiak közelebb, Tallinban vetélkedtek a világkupa-pontokért. A Vasast a még junior korú Bányai Zsombor képviselte. Fiatal tehetségünk remekül helytállt, egyedüli magyarként a legjobb 16-ig jutott. Zsombor a főtáblán cseh és német riválist búcsúztatott egyaránt 15:9-el. Élete első felnőtt világkupa-döntőjéhez sem sok hiányzott, a nyolcaddöntőben szoros asszóban veszített az ukrán Herey-el szemben.


Hirdetések