Jenkei András, 2014.11.15. | Kézilabda

Vasárnap délután a listavezető Kecskemétet fogadja a Vasas a Fáy utcában.

Komoly kihívás előtt állnak a vasasos lányok, hiszen a bajnokságban eddig mindössze egyetlen pontot veszítő, a táblázat élén álló riválissal szemben kell helytállniuk.  Saját házunk táján a bajnoki rajt előtt egyértelműen meghatározásra került a cél: feljutás az NB I-be!

Ebből a szempontból tehát sorsdöntőnek is nevezhető a Kecskemét elleni meccs, noha még messze az idény vége. Az eddig lejátszott nyolc fordulóban azonban már két vereséget is begyűjtöttünk, úgyhogy a hátralévő meccseken már nemigen lehet botlani.

Így látja ezt rutinos játékosunk, a csapatkapitány Borbás Rita is: „Olyan mérkőzés következik, amelyiken lemérhetjük, hogy van-e egyáltalán keresnivalónk az elsőosztályban. Úgy látom ezzel a lányok közül is mindenki tisztában van, már múlt heti edzéseken is rendszeresen elhangzott: na, majd a Kecskemét ellen…” 

Azok ellen a kecskemétiek ellen, akiknél több NB I-et megjárt kézilabdázó szerepel, és akik eddig a legtöbb gólt szerezték a NB I B Keleti-csoportjában.

„Rengeteg múlik majd azon, hogy az a négy-öt, komolyabb tapasztalattal bíró játékosunk mit fog mutatni a meccsen. Fiataljaink még nem tudják minden esetben higgadtan megoldani az adódó játékszituációkat, kell nekik az útmutatás a pályán.” – folytatta Borbás Rita – „A hátunk mögött hagyott fordulókban mi kaptuk a legkevesebb gólt a mezőnyben, az eddig mutatott kemény, határozott védőmunkára most is nagy szükség lesz. Gólt meg mindenki talál – ahogy szokták mondani…”

Persze abban, hogy gólokat „találjunk”, sokat segítene az is, ha ismét komoly buzdítást kapnának a lányok a Vasas-függőktől! Nagyon várják a szurkolókat vasárnap délután 4 órakor a Fáy utcai csarnokba.

 


Hirdetések