Jenkei András, 2014.11.14. | Röplabda

Kevesebb mint ötven pontot engedélyezett ellenfelének a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda - Albrecht-MVSC-MISI 3:0 (14, 15, 19)
Folyondár utca, 100 néző

Vezette: Csizmarik, Bodrogi.

Vasas Óbuda: Miklai 9, Tálas 9, Pekárik 5, Vacsi 2, Szombathelyi Sz. 11, Háfra 9. Csere: Tóth A., Lévai (liberók), Bodovics 2, Villám 2, Ludmán 3, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Miskolc: Szabó B. 3, Kiss E. 1, Szajkó 3, Kovács E. 9, Csarkó 3, Sitkey 2. Csere: Nagy Zs. (libero), Kundrák 5, Bertók, Kocsis. Vezetőedző: Toma Sándor.

A Miskolc elleni bajnokit legerősebb csapatával kezdte Jókay Zoltán, ám ellenfelünk ennek ellenére szépen tartotta magát az első technikai szünetig. Ekkor azonban beindultak a mieink, Háfra Dominika okos pontjaival, valamint egy kiváló nyitássorozattal megléptek ellenfelüktől. A játszma végére már nem maradt nyitott kérdés, több, mint tíz pontos különbséggel hozták a lányok a szettet.

A folytatásra sem lankadt Tálas Zsuzsannáék figyelme, kiválóan játszó feladónk vezérletével lendületben maradt csapatunk, így néhány perc alatt ismét komoly előnyre tett szert együttesünk. Szombathelyi Szandra dinamikus támadásai rendre ponttal végződtek, a miskolciak csak keresték játékunk ellenszerét, az eredményjelző pedig rövidesen már kétszettes Vasas-előnyt mutatott.

A harmadik játszmában a cserejátékosoknak is huzamosabb lehetőséget adott vezetőedzőnk, ám csapatát ez sem bontotta meg igazán. Ennek ellenére a biztos vezetés tudatában kissé visszavettek a lányok, melynek eredményeképp a Miskolc felzárkózott, majd néhány pont erejéig előnybe is került. Gyorsan reagáltak azonban a mieink, és Miklai Zsanett, valamint Szombathelyi Szandra ütőpárbaját követően magabiztosan meg is nyerték a mérkőzést.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Elégedett vagyok a látottakkal, az első két játszmában odatették magukat a lányok. A harmadikban már kicsit talán kevésbé, de a győzelmet nem kell megmagyarázni. Úgy érzem, ma mindenki hozta a tőle elvárható szintet.

Folytatás vasárnap a sereghajtó, és még pont nélkül álló Palotai RSC otthonában. 


Hirdetések