Jenkei András, 2014.11.06. | Röplabda

Három vereséget követően nyert ismét a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda - Fatum-Nyírsuli 3:1 (-23, 19, 15, 20)
Folyondár utca, 50 néző.

Vezette: Nagy L., Éri. 

Vasas Óbuda: Miklai 20, Tálas 8, Pekárik 8, Vacsi 9, Szombathelyi 10, Háfra 6. Csere: Lévai 1 (libero), Bodovics 6, Ludmán.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Nyírsuli: Araujo 15, Erdős 3, Roma 8, Sikos 8, Andrejkovics 5, Vén 12. Csere: Botos (libero), Berényi.
Vezetőedző: Kőhalmi Richárd.

Az elmúlt három mérkőzésén egyaránt ötszettes vereséget szenvedett női röplabdacsapatunk, így lélektanilag is nagyon fontosnak ígérkezett a nyáron alaposan megerősödő Nyírsuli elleni bajnoki. Az első szett során visszaköszönt a némileg megtépázott önbizalom, kulcsembereink rendre rossz megoldásokat választottak, a vendégek pedig ezt kihasználva előnybe kerültek.

A második játszmára már sokkal összeszedettebben álltak fel a lányok, és a szervezett védekező játéknak, valamint hatékony támadásoknak köszönhetően egyenlített csapatunk. Az első szett során mindössze egyetlen pontot szerző Miklai Zsanett is alaposan játékba lendült, ipari mennyiségben ütötte be a labdákat, Tálas Zsuzsanna pedig okos ráfordulásaival folyamatosan sakkban tartotta az ellenfél sáncát. Ennek köszönhetően zsinórban tizenhárom pontot szerzett csapatunk, az ellenfél teljesen szétesett.

A negyedik szettre rendet tett játékosai fejében Kőhalmi Richárd, az állás pedig ennek megfelelően újra szorosan alakult. A vendégeknél elsősorban a brazil Debora Araujo, valamint Vén Eszter jeleskedett, ám Tálas ekkor már három kiválóan támadó ütő (Miklai, Szombathelyi és Vacsi) közül válogathatott, ezzel szemben pedig nem volt ellenszere a nyírségieknek. A látottak alapján joggal bízhatunk abban, hogy visszatért a győztes ösvényre Jókay Zoltán csapata. 

Sarlós Márton  


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
   


Hirdetések