Jenkei András, 2014.11.04. | Ökölvívás

Az elmúlt hétvégén Olaszországban, az Alpok lábánál fekvő Goriziában jártak ökölvívóink.

A házigazdákon kívül a Franciaország, Szlovákia és Magyarország ökölvívói léptek szorítóba a Négy Nemezet Tornáján. A magyar válogatottat két vasasos sportoló is erősítette, 64 kg-ban Fodor Milán, eggyel könnyebb súlycsoportban pedig Holczinger Alex. 

Fodor Milán az első mérkőzésén a franciák ökölvívójával mérkőzött meg és kitűnő boksszal sima pontozásos győzelmet aratott. A második nap versenyzőnkre komolyabb feladat várt, hiszen pokoli hangulatban a helyiek üdvöskéje ellen szállt ringbe, ahol – Ráth Miklós elmondása szerint – három mérkőzésnyi pofont osztott ki ellenfelének, de a bírók mégis döntetlent hirdettek. A vasárnapi harmadik meccs előtt a szlovákok visszaléptették versenyzőjüket, így Milán megnyerte a tornát. „Nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Hiányérzetem talán csak az olasz fiú ellen vívott mérkőzéssel kapcsolatban lehet, ahol nagyon közel volt a győzelem. A harmadik menetre a helyi fiú teljesen elkészült erejével, de ezt Milán nem tudta kihasználni, így a bírók kezében került a döntés, akik nem merték vesztesként kihozni a helyi menősrácot.” – bosszankodott Ráth Miklós, aki ezen a tornán a magyar együttes vezetőedzője és csapatvezetője is volt egyben.  

Az első körben Holczinger Alex is gond nélkül múlta felül francia ellenfelét. A második meccsen is meggyőzően bokszolt, az egyik ütése után ráadásul olasz ellenfelének a szemöldöke is felszakadt, de mindezek ellenére nem léptették le az olaszt, sőt a magyar küldöttség nagy megrökönyödésére őt kihozták győztesnek. Erre szokták azt mondani, hogy a hazai pálya előnye...
60 kg-os öklözőnk a mérkőzés után belázasodott, így harmadik meccsét nem vállalhatta, és végül harmadik lett. „Alex munkahelyi elfoglaltság miatt sajnos nem tudott túl sűrűn edzésre járni. Összesen két és fél hetünk volt felkészülni, de ennek ellenére nagyon odatette magát és csupán a balszerencsének köszönhetően nem végzett előkelőbb helyen. Lázasan nem engedtem őt bokszolni vasárnap, pedig nagyon szeretett volna a kötelek közé lépni.”

A vasasos fiúk teljesítményének értékét jól jelzi, hogy a torna után több résztvevő szakember is elismerően beszélt róluk, sőt, a francia csapatvezető meginvitálta őket egy jövő évi rangos párizsi tornára is. 

 

 


Hirdetések