Jenkei András, 2014.11.02. | Torna

A még ifjúsági korú Kardos Botond, két arany-, és egy ezüstéremmel térhetett haza a mesterfokú országos bajnokságról.

Ifjúsági olimpiai ezüstérmes tehetségünk hazai porondon, Békéscsabán debütált a felnőtt mezőnyben, rendkívül sikeresen. Ugyan riválisai a felnőtt világbajnokság után nem sokkal, talán nem éppen csúcsformában versenyeztek, ám ez nem von le semmit Botond érdemeiből. Gyakorlatainak többségét ugyanis magas színvonalon mutatta be, amit a pontozók is értékeltek.

Az egyéni összetettben elrontott lólengés gyakorlata miatt ugyan lecsúszott a dobogóról, ám a szerenkénti finálékban kétszer is – talajon és korláton – övé lett a legmagasabb pontszám. Teljesítményével a szövetségi kapitány figyelmét is felhívta magára, aki a jövő évi világversenyeken már a felnőttek között számít rá.

Reszeli Péter, Kardos Botond mestere:
- Tanítványom összeszedetten jól tornázott, a ló volt kissé „rakoncátlan” alatta, talán azért is, mert azon a szeren egy új elemet próbáltunk ki. Pedig nem volt zavaró tényezőtől mentes ez a két nap, hiszen kisebb megfázás hátráltatta.  A három érem felülmúlja az előzetes várakozásainkat, de úgy gondolom teljesen megszolgálta azokat.
Idén még két versenyre készülünk, november közepén lesz a Csányi-kupa, majd karácsony előtt a németországi Ulmban egy gálára vagyunk hivatalosak.

A Vasas másik kitűnősége Tálas Bence számára szerencsétlenül alakult a verseny, hiszen mindjárt első gyakorlata közben talajon, egy rossz leérkezést követően megsérült.

Mesterfokú országos bajnokság - eredmények:

összetett:
5-6. Kardos Botond 78,550 pont

talaj:
1. Kardos Botond  14,400 pont

ugrás:
2. Kardos Botond 13,400 pont    

korlát:
1. Kardos Botond 14,100 pont

gyűrű:
4-5. Kardos Botond 13,400 pont


Hirdetések