Jenkei András, 2014.11.02. | Röplabda

Idehaza is ötszettes mérkőzésen maradt alul holland ellenfelével szemben a Vasas Óbuda, így búcsúzott a Challenge-kupa idei kiírásától.

Vasas Óbuda – Sliedrecht (holland) 2:3 (22, -14, 21, -9, -9)
Fáy utca, 400 néző.

Vezette: Niculescu (román), Lazareva (bolgár)

Vasas Óbuda: Miklai 18, Tálas 4, Vacsi 12, Szombathelyi 8, Háfra 2, Pekárik 6. Csere: Tóth A. (libero), Lévai (libero), Bodovics 2, Villám L. 1, Ludmán.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Nagy várakozás övezte a sliedrechtiek elleni Fáy utcai visszavágót, nem véletlenül, hiszen a kinti meccsen kiderült: az előzetesen gondoltnál jóval több sanszunk lehet a továbbjutásra.
A holland csapatot és az őket elkísérő tucatnyi szurkolót szemmel láthatóan meglepte a Vasas-drukkerek keménymagja által teremtett pokoli hangulat, ami az első szettben a pályán is éreztette hatását.

A Sliedrecht ugyanis az első meccshez hasonló bénultsággal kezdett, Miklai Zsanették jóval eredményesebben nyitottak, így a szett közepére állandósítottuk a három-négy pontos előnyt, ami ki is tartott huszonötig (25-22).
A kezdeti optimizmusunk tovább nőhetett, hiszen szemmel láthatóan meg voltak zavarodva Appie Krijnsen tanítványai. Ehhez képest, amikor pár perccel később 0-8 állt a táblán a hollandok javára, nem nagyon hittünk a szemünknek. Az első szett bátor játéka után utánpótlásmeccseken is ritkán látott hibák jöttek a vasasos lányoktól, azt pedig mondani sem kell, hogy ilyen kezdéssel lehetetlen nemzetközi porondon szettet nyerni, egyenlített is a Sliedrecht (14-25).

A harmadik szettet is jól kezdte a vendégcsapat, de most nem engedtük el őket, sikerült felkapaszkodni, majd Tálas Zsuzsanna jó nyitássorozatának hála már nálunk volt az előny, ezt pedig az első szetthez hasonlóan megtartottuk, 25-21 lett a vége.
2-1-nél akár azon is lamentálhattunk volna, hogy egy játszmányira vagyunk a továbbjutástól, de nem sok idő maradt a pozitív gondolatokra, hiszen nagyon hamar visszazuhantunk a mélybe… A hollandok megint taroltak az elején, így gyakorlatilag pár perc alatt elúszott az esély, olyannyira, hogy tíz pont fölé sem sikerült eljutnunk…(9-25).

Ilyen helyzetben valószínűleg csoda lett volna, ha kiharcoljuk az aranyszettet, majd esetleg azt is megnyerjük. És valóban, az első meccshez hasonló forgatókönyv következett, egy rövid feltámadást leszámítva uralta az ötödik játszmát a Sliedrecht, és 3-2-re megnyerték a meccset. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Kár érte...
Szegényebbek lettünk egy norvég úttal, az idei szezonban már nem lesz több nemzetközi meccsünk, pedig ez a holland csapat kiegyensúlyozottabb játékkal legyőzhető lett volna. Persze ezt a mérkőzés után könnybelábadt szemmel ücsörgő lányok, és a roppant csalódott Jókay Zoltán tudják a legjobban…


Hirdetések