Jenkei András, 2014.10.30. | Kézilabda

Kucsera-Tápai Szabina másfél éves kihagyást követően, kisfia születése után tért vissza a kézilabdasportba, és férje után immár ő is a Vasas sportolója. 

 Jókor?
- A kisfiam, Bence éppen most aludt el, én pedig készülök követni a példáját, de ez még várhat egy kicsit…

Akkor gyorsak leszünk, és ha már itt tartunk, a vasasos bemutatkozása is jó gyorsra sikeredett…
- Bizony, hétvégén játszottam először bajnokin, a Kispest ellen. Őszinte leszek, nekem még kicsit korai volt így másfél év kihagyás után, hat edzéssel a hátam mögött, de az edző kérése mindig parancs, Márti pedig szerette volna, ha már most pályára lépek. 

Mennyi idő kell még, hogy újra tökéletes állapotban érezze magát?
- Most úgy látom, hogy decemberig még biztos eltart, amíg teljesen utolérem magam, fizikálisan még rengeteg lemaradásom van, és hát persze a játékba is vissza kell rázódom.

Mennyire volt előre eltervezett a visszatérés?
- Egy darabig tényleg csak a kisfiúnknak éltem, aztán egy picit elkezdett hiányozni a sport, így Gáborral nekiálltunk gondolkodni, hogy mi lehetne a megoldás. Bence most volt egyéves, és úgy éreztük, ez az ideális időszak arra, hogy újra edzésbe álljak. Ehhez persze a férjem maximális támogatása kell, hiszen amíg én este edzésen vagyok, ő bevállalja a fürdetést és altatást. Napközben viszont, amíg ő a kajakosokkal edz, én végig Bencével tudok lenni.  

Ha jól sejtem, nagy szerepet játszott a mostani klubválasztásban, hogy a férje a Vasasban kajakozik…
- Bizony, szoktam is viccesen mondani, hogy mi vagyunk az igazi Vasas-család! Egyébként, persze, számított ez is, bár engem először Varga Márti keresett meg. Amúgy pedig az se utolsó szempont, hogy kétutcányira lakunk a Fáy utcától…

Mik voltak az első benyomásai a csapatról? Figyelnek Önre a fiatalabbak?
- Nagyon jól fogadtak, pozitívak az első benyomásaim. Jártam már ki meccsekre az elmúlt hetekben, figyeltem a lányokat, így voltak tapasztalataim, de nyilván kell még egy kis idő, amíg összerázódom velük. A hétvégi meccsen pedig már én is próbáltam megosztani az észrevételeimet, tanácsaimat a többiekkel.

Várhatjuk, hogy immár Kucsera-Tápai Szabina hathatós közreműködésével kerül majd vissza a Vasas az élvonalba?
- Van egy kis hátrányunk már most, de a cél ettől még változatlan, ezt sulykolják belénk az edzők és a vezetők is. Én még nem annyira ismerem az ellenfeleket, mert nem játszottam soha a másodosztályban, de azért tértem vissza a sportágba, hogy újra a régi szintre hozzam föl magam, és ezzel segítsem a Vasast. Ebből a szempontból sok pozitív példa van előttem, úgy látom, hogy az anyaság komoly lelki pluszt adhat egy sportolónőnek a karrierjében is.

Jenkei Dániel   


                                                         fotók: Doba István


Hirdetések