Jenkei András, 2014.10.23. | Röplabda

Három nappal a hollandiai Challenge-kupa mérkőzés előtt, a Vasas Óbuda folytatta menetelését a bajnokságban. 

Vasas Óbuda - MTK Budapest 3:0 (26, 13, 24)
Folyondár utca, 150 néző.

Vezette: Újházi, Mocsnik

Vasas Óbuda: Tálas 4, Miklai 16, Szombathelyi 13, Háfra 6, Vacsi 6, Bodovics 9. Csere: Tóth A. (libero), Durst 2, Villám L., Pekárik.

MTK: Benkó 12, Chován 1, Hackl 6, Lutter E. 6, Dégi 8, Bleicher R. 2. Csere: Tímár (libero), Molnár A. 2, Győri, Bleicher N. 

Az első szett kiélezett játékot hozott, a mieink három-négy pontnál jobban egyszer sem tudtak meglépni. Szombathelyi Szandra és Miklai Zsanett révén támadásaink rendre pontosak voltak, ám a gyenge nyitásfogadás miatt a végjátékban egyenlített az MTK. Ekkor azonban a válogatott kerettag Vacsi Evelin is megvillant, és bár az ellenfél több szettlabdát is hárítani tudott, a remek sáncmunkának köszönhetően a Vasas Óbudáé lett az első játszma.

A második felvonást rosszul kezdte csapatunk, ám Jókay Zoltán gyors időkérését követően beindult a szekér. Bodovics Hanna eredményesen blokkolt és támadott, valamint szélső ütőink is jó százalékkal dolgoztak, a játszma végére több, mint tíz pontos különbség alakult ki a felek között.

A harmadik szettre a hétvégi, Sliedrecht Sport elleni Challenge-kupa mérkőzésre készülve pihenőt adott első számú feladójának Jókay Zoltán, Tálas Zsuzsannát Durst Anna váltotta. Fiatal irányítónk hamar belemelegedett a játékba, és néhány kezdeti pontatlanságot követően szépen osztogatta a labdákat. A szett vége felé közeledve három ponttal is ment az MTK, ekkor azonban épp Durst forgott a nyitósarokba, kiváló szerváival pedig egyenlített csapatunk. Ellenfelünket ez végképp elbizonytalanította, így a szorosan alakuló harmadik játszma is a miénk lett. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunk péntek délelőtt utazik Hollandiába, ahol szombat este lépnek pályára a lányok.


Hirdetések