Jenkei András, 2014.10.18. | Röplabda

A TF ellen idegenben győzött a Vasas Óbuda.

Aluprof-TF-Budapest – Vasas-Óbuda 1:3 (–15, 16, –15, –21)
Győri út, 150 néző.
Vezette: Chaprazov, Mezőffy

Aluprof-TF: Guncseva 3, Czina 9, Szabó A. 15, Takács B. 7, Gyimes 3, Trivunics 5. Csere: Kötél D. (libero), Török 6, Windisch 1. 
Vezetőedző: Gubik János

Vasas Óbuda: Miklai 15, Tálas 3, Pekárik 15, Vacsi 4, Szombathelyi Sz. 16, Háfra 12. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Durst 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Két légióssal erősítette meg keretét az elmúlt napokban az Aluprof-TF, ráadásul mindketten egyből a kezdőcsapatban kaptak lehetőséget, így előzetesen nehéz volt megítélni mire számíthatunk ellenfelünktől. A mieinket azonban látszólag nem különösebben zavarta ez meg, hiszen kiválóan kezdték a mérkőzést. Pekárik Eszter ihletett formában játszott, blokkjaival és életerős támadásaival igazi vezére volt csapatának. Az első játszmában csak kereste játékát a TF - először meccsezett társaival újdonsült bolgár feladójuk -, lányaink tíz pontos különbséggel hozták a szettet.

A második felvonásra látványosan visszaesett a mieink teljesítménye, pontatlan támadójátékunknak köszönhetően könnyedén egyenlített Gubik János csapata. Jókay Zoltán rendet tett a fejekben a szünetben, a harmadik játszmára Miklai Zsanett és Szombathelyi Szandra is beszállt a pontgyártásba, így újabb sima részsikert jegyzett csapatunk.

A negyedik szett kiélezett küzdelmet hozott, mindkét csapat ekkor játszott talán a legjobban, olykor kimondottan szép labdameneteket láthatott a publikum. Hiába osztogatott azonban kiválóan a TF feladója, a mieink végig vezetve megnyerték a játszmát, és ezzel a mérkőzést is. Folytatás szerdán, az MTK Budapest ellen a Folyondár utcában.

Jókay Zoltán:
- Kár a második szettért, érthetetlen okokból nagyon visszavettek a lányok. Azért azonban mindenképpen dicséret illeti őket, hogy ezt követően ismét maximális fordulatszámon tudtak pörögni és ezt fenn is tartották a mérkőzés végéig. Rangadót nyertünk, nem lehetek elégedetlen.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések