Jenkei Dániel, 2014.10.09. | Magazin

Olimpiai bajnokunk kezdeményezésére, jótékonysági célból a magyar kardcsapat is lefutja a Budapest Maratont.

A cél nemes, Szilágyi Áron és a világbajnoki bronzérmes magyar kardcsapat tagjai (köztük a szintén vasasos Szatmári András) a Bátor Tábor Alapítványt segítik váltófutásukkal, ezen belül is a daganatos, krónikus beteg gyerekek élményterápiás táborait szeretnék támogatni.

Az adománygyűjtési cél 200 000 Ft, amely a kilométerek örökbefogadásával valósulhat meg. Bárki csatlakozhat, bővebb információt az alábbi linken lehet találni.
http://elmenykulonitmeny.hu/szilagyi.aron

London olimpiai bajnoka így nyilatkozott honlapunknak:
- Először engem keresett meg a Bátor Tábor Alapítvány, és mivel nagyon fontosnak gondolom a tevékenységüket, igent mondtam, sőt beszerveztem a kardcsapat tagjait is, hogy váltóban fussuk le a maratont. Pszichológiát is tanulok az egyetemen, így pontosan tudom, hogy az élményterápia mennyire jó hatással van a beteg gyerekek testére és lelkére is. A jó cél mellett a futás ideálisan illeszkedik a felkészülésünk alapozó időszakába, bár a tizenegy kilométer kicsit több, mint amennyit edzéseken futni szoktam.

Szilágyi Áronon és Szatmári Andráson kívül egy másik vasasos klasszisnak, Hosszú Katinkának is fontos szerep jut a Budapest Maratonon, hiszen a tervek szerint ő fogja elsütni a startpisztolyt.


Hirdetések