Jenkei András, 2014.10.09. | Vízilabda

A nyáron szinte teljesen újjáalakult VasasPlaket győzelemmel rajtolt az OB I-ben.

UVSE-Hunguest Hotels – VasasPlaket 10-11 (4-4, 2-2, 2-3, 2-2)
Hajós Alfréd uszoda, 400 néző.

Vezette: Mucskai, Birri

UVSE: Laboncz – Tóth Z. 3, Nagy Á., Kovács B., Tiba, Keresztúri 2, Tóth K. 1. Csere: Benczur 2, Korényi, Dávid 1, Kovács R. 1, Szedmák, Márkus.
Edző: Godova Gábor

Vasas: Barabás – Goreta 1, Juhász-Szelei, Burián 1, Várnai, Vereczkey, Kiss K. Csere: Gyárfás, Bóbis 4, Sedlmayer 3, Hőna 1, Takács B., Német T. 1.
Edző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 21/6, ill. 19/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Gyárfás (15. p.), Goreta (25. p.), Kiss K. (30. p.) Várnai (32. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Szedmák (27. p.), Tóth Z. (29. p.), Kovács R. (29. p.)

Népes nézősereg szeme előtt zajlott a mérkőzés, a két csapat korábban Szentesen egy felkészülési tornán már találkozott egymással, s akkor némi meglepetésre az UVSE nyert. Ezúttal viszont a Vasas bírta jobban fejben és fizikálisan is a rengeteg kiállítással teletűzdelt mérkőzést. 

A 2014/2015-ös bajnoki szezon első vasasos góljait Sedlmayer Tamás szerezte, ezzel az első negyed közepén már 2-0-ra vezettünk. Nem tartott sokáig a kétgólos előny, mert a hazaiak előbb emberelőnyből, majd akciógólból találtak be (2-2). Újabb Sedlmayer, majd egy Német Toni találat, és a Vasas neve mellett máris négy gól szerepelt, amire az UVSE ismét válaszolni tudott, így 4-4-es döntetlennel ért véget a játékrész.
A második negyedben maradt a küzdelmes vízilabda, hol itt, hol ott született egy-egy találat. A játékrész közepén vette át először az UVSE a vezetést, ám ez nem tartott sokáig, hiszen Bóbis Máté emberelőnyből egyenlíteni tudott, döntetlenre mentve az első félidőt. 


                                                                                                                   fotó: waterpolo.hu www.keyclone.org

A térfélcsere után ismét Bóbis remekelt, s akciógóljával ismét a Vasas vezetett. Úgy tűnt, erre a negyedre is marad a szokásos forgatókönyv, azaz hiába vezetünk mindig egy góllal, a hazaiak rendre kiegyenlítenek. A játékrész végén azonban Burián Gergely emberelőnyös találatára ezúttal nem érkezett egyből válasz, így előnnyel várhattuk a záró negyedet.
A kiállításokkal fűszerezett utolsó játékrészben két és fél percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy valamelyik fél újabb gólt szerezzen. Szerencsénkre ezt Hőna Dávid révén a VasasPlaket tette meg, így a mieink hosszú idő után újra két góllal vezettek. A hazaiak próbáltak zárkózni, de hiába, számos emberelőnyös szituáció után csak egy találatra tudták megközelíteni csapatunkat, amely végül 11-10-re nyerni tudott. 

Földi László vezetőedző:
- Nagyon izgalmas csata volt, ahol mi uraltuk, irányítottuk a mérkőzést amellett, hogy sokkal jobban össze kell még szoknunk. A rutintalanság hiánya is jellemzi még a csapatot. Sokan még egyszer sem nem játszottak ennyi ember előtt, meg kell tanulni azt is, hogy ilyen hangulatban, hangzavarban játszunk mérkőzést. Örülök a győzelemnek, főleg úgy, hogy Steinmetz Ádám még nem hadra fogható. Ez a mai siker csapatmunka volt, mindenki kivette belőle a részét. 

 


Hirdetések