Jenkei András, 2014.10.08. | Röplabda

Hétközi bajnokin, három szettben győzött a Vasas Óbuda az újonc Budaörsi DSE ellen.

Vasas Óbuda - BDSE 3:0 (15, 19, 12)
Folyondár utca, 50 néző

Vezette: Pőcze A., Éva T.

Vasas Óbuda: Miklai 3, Szombathelyi 10, Háfra 3, Vacsi 6, Tálas 3, Bodovics 6. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Durst, Pekárik 5, Benedek 2, Villám 5.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

BDSE: Rácz 6, Schumicky 1, Kolada 5, Farkas 1, Mészöly 7, Szabó K. 2. Csere: Deli-Germann (libero) Gőczi, Szoboszlai, Máté.
Vezetőedző: Ratimorszky Károly

A mérkőzés első szettjére legerősebb csapatát küldte fel Jókay Zoltán vezetőedző, egyedül a kisebb hátfájással küzdő Pekárik Eszter kapott pihenőt. A mieink a játszma felénél kisebb hullámvölgybe kerültek ugyan, ám a magabiztos siker nem maradt el. A szett végén Miklai Zsanett helyén pályára lépett saját nevelésű játékosunk, Benedek Gabriella, aki hivatalos mérkőzésen ezen az estén mutatkozott be a Vasas Óbuda felnőtt csapatába. Nem ő volt azonban az egyetlen debütánsunk, hiszen néhány perccel később Villám Lilla is átesett a tűzkeresztségen, majd első labdaérintéséből mindjárt pontot is szerzett. 

Szép sorjában valamennyi fiatal játékosát pályára küldte Jókay Zoltán, a lányok pedig éltek is a bizalommal, hiszen bátran, és olykor kimondottan szépen röplabdáztak. Amikor kellett, a mérkőzést egyedül végigjátszó Szombathelyi Szandra is besegített fiatalabb társainak néhány életerős ütéssel, amelyeknek ellenszerét nem igazán találták a vendégek. Különösebb fordulatot a harmadik játszma sem hozott, a Budaörs nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni, a mérkőzést így könnyedén nyerte csapatunk.

Jókay Zoltán:
- A fiatalok teljesítményével és főként hozzáállásával teljes mértékben elégedett vagyok, tapasztaltabb játékosaimról azonban már nem tudom ugyanezt elmondani. Maximális koncentrációt és sokkal lelkesebb játékot várok tőlük, bárki is legyen az ellenfél.

                                                                                                                         Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések