Jenkei András, 2014.10.06. | Vízilabda

A VasasPlaket vízilabdázói sikerrel vették az új idény első akadályát. 

A Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutás volt a tét a Pécsett megrendezett kétnapos tornán. A mieink már az első napon kivívták a továbbjutást, miután előbb az OB I/B-s Ybl WPC együttesét, majd a vendéglátó PVSK-át is magabiztosan múlták felül. Vasárnap a csoportelsőségért játszottunk a szegediekkel, akiket idén egy felkészülési tornán már legyőztünk. Ezúttal nem tudtuk megszorongatni őket.

Földi László vezetőedző:
- A továbbjutásnak örülünk, de amúgy azért ellentmondásos a kép, hiszen meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Amikor fontos volt – a Pécs ellen –, összeszedetten, fegyelmezetten játszottunk. A szegediek ellen viszont jobbnál-jobb helyzetekben rontottunk, a lefordulásokból meg sorra kaptuk a gólokat. Nincsen ekkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat, mi egyszerűen rendkívül indiszponáltak voltunk. 
Fiataljainknak még sok mindent meg kell tanulniuk ahhoz, hogy ne legyenek ekkora ingadozások a csapat teljesítményében. Szerdán már bajnokin is vízbe szállunk az UVSE ellen, nekik is hozzánk hasonló a tudásszintjük, szoros mérkőzés lesz.

Eredmények:
VasasPlaket – Ybl WPC 12-9 (4-0, 3-3, 3-2, 2-4) 
Gólszerzők:
Sedlmayer 2, Juhász-Szelei 2, Bóbis 2, Gyárfás 2, Várnai, Burián, Kiss K., Hőna, illetve Kibédi 5, Kórós 2, Gyarmathy, Szabó G. 

PVSK-Mecsek-Füszért – VasasPlaket 5-11 (2-2, 1-5, 1-2, 1-2) 
Gólszerzők:
Csacsovszky A. 2, De Blasio, Müller, Polovic, illetve Goreta 5, Sedlmayer 2, Bóbis 2, Német, Gyárfás.

Szegedi VE – VasasPlaket 15–6 (3–0, 5–1, 4–3, 3–2)
Gólszerzők:
Kiss Cs. 3, Chilkó 2, Varga Zs. 2, Kunac 2, Seman 2, Sánta 2, Manhercz 2, ill. Sedlmayer, Juhász-Szelei, Várnai, Bóbis, Goreta, Gyárfás.


Hirdetések