Jenkei András, 2014.10.06. | Kézilabda

A Magyar Kupa után a bajnokságban is legyőztük a Szent István-Építők csapatát a Népligetben.

Szent István SE – Vasas 20-27 (10-13)
Népliget, Építők-csarnok

Vezette: Asztalos, Bárkányi

Vasas: Tzintzis Alexandra - Rózsa Veronika 6, Nagy Izabella 4, Németh Nedda 3, Barczi Annamária 4, Sütő Sára 2, Borbás Rita 4, Csere: Katona Liza 1, Oláh Nóra, Butt Timea, Tóth Borbála 1, Lyngby Cornelia 2, Fekete Dorina (kapus)

Nem kezdtük jól a mérkőzést rengeteg volt bosszantó hiba, a hazaiak folyamatosan két-három gólos előnyben voltak. Az első félidő közepe táján Varga Márta megunva a lányok tétlenkedését, időt kért. A rövid fejmosás úgy tűnt használt, hiszen előbb kiegyenlítettünk, a szünetre pedig már háromgólos előnnyel mehettünk. 

A lelátón helyet foglaló Vasas-függők abban bíztak, hogy innentől kezdve már sima lesz, és a Vasas akarata fog érvényesülni, ehelyett a második játékrész elején is, az első félidőhöz hasonló kapkodó, ideges játék jellemezte a mieinket, amit a SZISE ki is használt. Olyannyira, hogy a 39. percben ki is egyenlítettek. Lányaink egy újabb taktikai megbeszélés hatására higgadtak le, ekkor már az átlövések is rendre sikeresek voltak, elsősorban Barczi Annamáriának köszönhetően. A nagyobb tempóra és a pontosabb védekezésre a hazaiak nem tudtak válaszolni, így végül sima hétgólos győzelem lett vége. 

Varga Márta vezetőedző: 
- Nagyon nehezen találtuk meg a játék ritmusát, ezúttal is inkább a védekezéssel vagyok elégedett.  Az idegenben kapott húsz gól elfogadható mutató. Örülök, hogy Cornelia Lyngby is egyre jobban beilleszkedik ebbe a csapatrészbe.
Németh Nedda és Barczi Annamária játszott dicséretet érdemlően a második félidőben. Összességében az a fontos, hogy a zsebünkben van a két pont, megyünk tovább. A lányoknak ezúton is üzenem, hogy a János-hegy felénél tartunk. 

 


Hirdetések