Jenkei András, 2014.10.05. | Röplabda

Az Vasas Óbuda röplabdázói minden nehézségen túltéve magukat, Békéscsabáról is győztesen tértek haza.  

Linamar-Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 2-3 (-20, 19, -22, 23, -16)
Békéscsaba, 700 néző.

Vezette: Katona-Horváth Á., Mezei. 

Békéscsaba: Dabics, Soós N., Nagy V., Radonjics, Kanizsai, Clement. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin B., Szpin R., Nagy V. 
Szakmai igazgató: Kormos Mihály 

Vasas Óbuda: Vacsi, Tálas, Miklai, Pekárik, Háfra, Szombathelyi Sz. Csere: Bodovics, Tóth A. (liberó).
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Sérülések miatt mindkét csapatból hiányoztak alapemberek, és persze még jócskán az idény elején járunk, ami aztán magyarázza is az egész mérkőzésre jellemző hullámzást.  Sikeres periódusok és érthetetlen hibák váltogatták egymást, az eredmény is ennek megfelelően alakult az egyes szetteken belül.

A döntő ötödik felvonásban többnyire nálunk volt az előny, ám a hajrában fordítottak a hazaiak, sőt 14:13-nál mérkőzéslabdához is jutottak, amit azonban egy jó blokkal hárítottunk. Ezután viszont a csabaiak mentették a meccset kétszer is, harmadik próbálkozásra viszont már behúztuk a találkozót.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Azzal küldtem pályára a csapatot, hogy teljes odaadással, a jelenlegi szintünknek megfelelő maximumot hozzák ki magukból. Ezt úgy gondolom teljesítették is a lányok. 
Amikor tiszta fejjel tudtak röplabdázni, akkor az edzéseken begyakoroltak is szépen működtek, de azért többször is felültünk a „hullámvasútra”. 
A sérüléséből visszatérő Tálas Zsuzsi stabilitást adott a társainak, persze tud – és fog is – ő ennél sokkal jobban játszani. Miklai Zsani gyártotta a pontokat, de sokszor ok nélkül kapkodott. Tetszett, hogy Háfra Dominika le tudta győzni önmagát és a döntő szituációkban felvállalta a dolgokat. Persze dolgozott mindenki szépen, ennek lett eredménye a nagy csatában kivívott győzelem, aminek hitet és lendületet kell adnia a folytatásra.

 


Hirdetések