Jenkei András, 2014.10.04. | Vívás

A párbajtőrvívó Szőke Sára bronzérmes lett az európai kadet körverseny szerbiai, nagybecskereki állomásán.

Halla Péter tanítványa a csoportkörben három győzelemmel és két vereséggel zárt. Az egyenes kieséses szakaszban előbb egymásután két horvát, majd egy román fiatalt múlt felül viszonylag szoros asszókban. Ezután egy orosz lány és a magyar Nagy Kinga sem tudta megállítani (utóbbi a kiírás értelmében a vigaszágon folytathatta és végül döntőt vívott). A negyeddöntőben az osztrák Elmernél 15:10 arányban bizonyult jobbnak, az elődöntőben viszont a későbbi győztes olasz Bozza dolgát nem tudta nehézzé tenni (5:15).

Halla Péter, a mester értékelt röviden honlapunknak :
- Sárának ez volt élete első komolyabb nemzetközi megmérettetése, amire nagyon készült, és amelyen egyértelműen felülmúlta önmagát. Szép sikert ért el. Az utóbbi időben sokat változott a vívása, végre lehiggadt, türelmesebb az asszóiban. Nem csak technikailag, fizikailag is sokat erősödött, várom tőle a folytatást.

A versenyen egyébként népes vasasos küldöttség vett részt, Szőke Sárán kívül Gilányi Dóra jutott a legtovább, akit a legjobb 32 között a későbbi ezüstérmes honfitárs, Nagy Kinga búcsúztatott. 

www.keyclone.org


                                                                                                          fotó: hunfencing.hu

 


Hirdetések