Jenkei András, 2014.10.02. | Ökölvívás

A serdülő országos bajnokságon versenyzőink három arany-, két ezüst-, valamint egy bronzérmet szereztek. 

A múlt hét végén, szeptember 25-28. között Egerben került sor a korosztály nagy seregszemléjére, ahol az összesített pontversenyben a második helyen végzett a Vasas-Süllős Boxing Team.

A bajnokságon hét ökölvívó képviselte klubunkat, közülük öten a döntőben is a szorítóba léphettek. Rostás Renátó (41,5 kg) és Rácz György (46,0 kg) is viszonylag simán hozta mindhárom mérkőzését, ezzel ők magyar bajnoki címet nyertek. Rostás Armandó (54,0 kg) ugyancsak háromszor szállt ringbe, ő mindjárt az első meccsén összekerült a legnehezebb ellenféllel, a School Boys Eb bronzérmesével, Petrovics Mátyással. Armandó kiváló boksszal győzött, majd két könnyebb mérkőzést abszolválva (egyiket technikai KO-val), megszerezte a Vasas harmadik aranyérmét. 
 
Kökény Norbert  (72,0 kg) egy meccset nyert, majd a döntőben az Európa-bajnok Baranyai Józseftől kapott ki, nagyon kiegyenlített mérkőzésen. Norbiról tudni kell, hogy elsőéves serdülőként mutatat meg képességeit. Papp Richárd (76,0 kg)  a döntőben az első menetet elvesztette, a második és harmadikban pedig nagyot küzdött, de végül csepeli ellenfelét hozták ki győztesen.

Bronzérmesünk Farkas Zoltán (50,0 kg) két győztes meccs után az elődöntőben sajnos kikapott. A Vasas csapatának ötödik helyével pontot szerzett Juhász István is. 

Ráth Miklós, a Vasas-Süllős Boxing Team vezetőedzője:
- Sajnálom, hogy nem tudtuk elhozni az összesített bajnoki címet, mindössze másfél ponttal maradtunk le a házigazda egriektől. A fiúk közül mindenki maximálisan  kitett magáért, nem ajándékba kapták az érmeket, keményen megküzdöttek értük. Nagyon jó érzés volt, hogy a rivális szakemberek is odajöttek gratulálni nekünk, és azt kérdezték: „mivel etetjük ezeket a fiúkat?”. Azt gondolom, hogy ez is azt mutatja, hogy jó úton járunk, a Vasas bokszolóival újra számolni kell a különböző korosztályos versenyeken.


                                                                                                                     fotó: facebook 

       


Hirdetések