, 2014.10.01. | Vízilabda

Két mérkőzésen is büntetődobások döntöttek a három pont sorsáról. A hétvégi mérlege csapatainknak két győzelem és egy vereség.

Országos Ifjúsági Bajnokság – 2. forduló

ZF-Eger – Vasas SC 12-13 (3-1, 3-3, 0-3, 2-1, büntetőkkel: 4-5)

Vasas gólszerzői: Burián Gergely 5, Kovács Norbert 2, Sóvári Gergely 2, Kiss Kristóf Szeif 2, Tóth Zsombor 2

Dr. Steinmetz Ádám értékelése:

Nagy bravúr, hogy az ifi csapat győzni tudott Egerben. Le a kalappal a fiúk előtt, hiszen a tavalyi bajnok ellen tudtak nyerni. Azt érzem, hogy a csapatunkat kiss lesajnáltként kezelik a tavalyi kilencedik hely miatt, de Fodor Rajmund keze alatt a csapat jó közösséget alkot. A srácok foggal-körömmel küzdenek egymásért és a sikerért.

 

Országos Serdülő Bajnokság – 2. forduló

ZF-Eger – Vasas SC 12-13 (4-2, 3-6, 2-2, 3-3)

Vasas gólszerzői: Bencz Rolf 4, Burián Gergely 4, Dajka Bence Botond 1, Jansik András 1, Fodor Richard 1, Fazekas Gergő 1, Mickic Vladimir 1

Plézer János értékelése:

A mérkőzés elején kicsit bealudtunk, mert a bemelegítés kicsit elhúzódott az előző meccsek miatt, melyek ötméteresekkel dőltek el. Az első negyedben az Eger villámrajtot vett, melyet 4-2-re hozni tudtak. A csapat tartását mutatja, hogy a második negyedben meg tudtuk fordítani az állást és innentől kezdve a meccs végig mi vezettünk. Az utánpótlás mérkőzéseket a kinti Bárány uszodában játszottunk, ami elég keskeny és nem feküdt a játék stílusunknak, de miután alkalmazkodtunk a körülményekhez azután mi irányítottuk a mérkőzést. A jövőben azon kell dolgoznunk, hogy már az első perctől kezdve meccsbe legyünk és mi a kezdő sípszótól kezdve mi irányítsuk a játékot, ne nekünk kelljen rohannunk az eredmény után. Ezt a mérkőzést többször meg kellett nyernünk, hiszen hiába vezettünk előbb 8-6-ra, 10-8-ra majd 13-10-re is az ellenfél mindig fel tudott zárkózni. A csapat nagy szívvel játszott és ez volt a győzelmünk kulcsa.

 

Országos Gyermek Bajnokság – 2. forduló

ZF-Eger – Vasas SC 13-12 (2-3, 3-4, 3-1, 2-2, büntetőkkel: 3-2)

Vasas gólszerzői: Péter Levente 5, Konarik Ákos 4, Slezák Ádám 2, Csorba Tamás 1

dr. Steinmetz Ádám: A mérkőzés többször is vezettünk, de sajnos nem tudtunk olyan előnyt kiépíteni, amely elég lehetett volna a győzelemhez. A meccsen balszerencsések voltunk, mert négy-öt lövés is a belső kapufáról pattant ki, illetve az ötméteresek során három gólt is kihagytunk. A jövőben azon kell dolgoznunk, hogy a meccseket ne a szerencse döntse el, hanem a mi kezünkbe legyen a sorsunk.  A héten Dodóg Szabolcsot helyettesítve, én dolgoztam együtt a srácokkal, akiknek a hozzáállásával többé-kevésbé elégedett vagyok, és azt gondolom, hogy idővel a sok munkának meg lesz az eredménye.

 

A Vasas utánpótlás szakmaigazgató-helyettesét, Dr. Steinmetz Ádámot átfogó értékelésre kértük fel az utánpótlásműhelyben folyó munkáról.

Nagy bravúr, hogy az ifi csapat győzni tudott Egerben. Le a kalappal a fiúk előtt, hiszen a tavalyi bajnok ellen tudtak nyerni. Azt érzem, hogy a csapatunkat kiss lesajnáltként kezelik a tavalyi kilencedik hely miatt, de Fodor Rajmund keze alatt a csapat jó közösséget alkot. A srácok foggal-körömmel küzdenek egymásért és a sikerért.

A serdülő csapat győzelmét a forduló előtt biztosra vehettük előzetesen. Ehhez képest kissé nyögve nyelősen játszottak látszódott, hogy a fiúk még nem kovácsolódtak összes teljesen. Sajnálatos módon két meghatározó játékosunk is cserével lett kiállítva buta hibák miatt, ezeknek következményei lesznek, hiszen nem adhatunk ilyen előnyt ellenfeleinknek.

Mint sportvezető elégedett lehetek az eddig látottakkal, mert látom, hogy érdemes az utánpótlásért dolgozni. Hat meccsből eddig ötöt megnyertünk. Sok az új játékos, újak a szakemberek is, de mind adva van ahhoz, hogy az elképzeléseimet meg tudjam valósítani. Elég sok munka van a srácokban és ilyenkor amikor a csapataink nyernek, akkor az számomra pozitív visszajelzés. Tavalyhoz képest folyamatosan lépkedünk előre, minden korosztályban szeretnénk az élmezőnyben végezni. Célunk az, hogy a Vasas a korábbiakhoz hasonlóan minden korosztályban az élmezőnyben legyen. Ez a TAO-nak köszönhetően kicsit nehezebb lesz, hiszen a konkurencia is fejlődni tudott mind az edzők, mind tárgyi eszközöket illetően. Ki merem jelenteni, hogy a magyar utánpótlás globálisan minőségi változáson megy keresztül, melynek köszönhetően a mezőny is sokkal kiegyenlítettebb. Nagy a verseny, sokkal nehezebb az élen lenni, a kihívások adva vannak. A legfontosabb feladatunk a Vasas utánpótlásnál az, hogy a felnőtt csapathoz, Földi László kezei alá minden évben legalább egy kész játékost tudjunk adni, ami sikerorientált képzéssel maximálisan teljesíthető. 


Hirdetések