, 2014.09.27. | Kézilabda

Női kézilabda csapatunk a múlt heti Orosháza elleni, valamint a hétközi Magyar Kupa győzelem után újabb találkozón diadalmaskodott, ezúttal az Inárcs-Örkény csapata hajtott fejet a vasasos lányoknak. 

A csapat háza táján érezhetően egyre jobb hangulat uralkodik, amely a sorozatban két megnyert meccsnek köszönhető. Egy héten belül előbb az Orosháza, majd a Dorog csapatát is le tudták győzni a vasasos lányok. A jókedvet pedig tovább fokozta a pénteki csapatfotózás is, mely végül csapatépítő jelleget öltött.

Csak remélni tudtuk, hogy a szombati találkozó során sem lesz ok a szomorúságra. A mérkőzést a mieink kezdték jobban elsősorban a gyors indításainknak köszönhetően. Erre hamar reagálnia kellett a hazaiak edzőjének, aki egyből időt is kért. A rövid taktikai megbeszélés után az Inárcs-Örkény magára talált olyannyira, hogy a 20. percben ki is tudott egyenlíteni. A félidő hátralévő részében egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól, így 11-11-es döntetlennel zárult az első harminc perc.

A második félidőben a vasasos lányok nagyobb sebességre kapcsoltak és hat perc alatt négygólos előnyre tettek szert, de a hazaiak - elsősorban Tamás Melinda játékának köszönhetően - a 49. percben fel tudtak zárkózni egy gólra (21-22). Ekkor Varga Márta  időt kért, hogy rendezhesse a sorainkat. Ez olyannyira sikerült, hogy a mérkőzés utolsó periódusában egymást követték a szép támadás befejezések. A meccs méltó befejezése volt az utolsó gólunk, amelyet emberhátrányos szituációban végül Tóth Bori tudott értékesíteni. Ezzel a góllal a lányok nem csak a mérkőzést, hanem egy nagy tál süteményt is nyertek, ugyanis Varga Márta  az utolsó időkéréskor ígéretet tett arra, ha lányai az emberhátrányból gólt szereznek, akkor süteménnyel jutalmazza meg őket.


Csapatunknak ezúttal is vezéregyénisége volt Borbás Rita, aki nyolc góllal járult hozzá a sikerhez. Ki kell emelnünk Barczi Annamáriát is, aki jobb szélen nagyon hasznosan játszott, Rózsa Vera nyolc gólja pedig önmagáért beszél. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy góllal mutatkozott be a Vasas színeiben a norvég Cornelia Lyngby is, aki a héten igazolt a csapatunkhoz Njård Håndball együttesétől. A lányok a következő fordulóban a Szent István csapatához látogatnak, ahol ismét a két pont megszerzése lesz a cél.    

Inárcs-Örkény – Vasas SC 25-30 (11-11)

Vasas: Rózsa Veronika 8, Nagy Izabella 4, Németh Nedda 2, Barczi Annamária 4, Sütő Sára 1, Borbás Rita 8, Tzintzis Alexandra (kapus) csere: Katona Liza 1, Oláh Nóra, Tóth Borbála 1, Lyngby Cornelia 1, Fekete Dorina (kapus)

Varga Márta a Vasas SC vezetőedzőjének értékelése:

"Elégedett lehetek, hiszen a lányok betartották a taktikai utasításokat. Jó volt látni, hogy végre átlövésből is tudunk gólokat lőni. Úgy érzem, szépen haladunk a megkezdett úton. Igaz, még sok technikai hibánk volt, amelyeket az ellenfél ki tudott használni, de összességében látszik a folytonosság, a csapat egyre jobban játszik."  


Hirdetések