Jenkei András, 2014.09.21. | Labdarúgás

Lendületes kezdés után, a Vasas labdarúgói nagyot küzdöttek a győzelemért.

Vasas – Békéscsaba 1912 Előre 3-2 (1-1)
Illovszky-stadion, 1800 néző. 

Vezette: Böcskei (Kis Z., Kiss B.)

Vasas: Németh G. – Görgényi, Grúz (Tamás L., 89.), Rodenbücher, Hajdú N. (Polényi, 86.) – Vida, Berecz, Nagy T. – Ádám (Takács K., 76.), Ferenczi I., Remili.
​Vezetőedző: Szanyó Károly

Békéscsaba: Póser – Bényei, Borbély, Pataki, Király P. – Bagi, Tölgyesi, Kertész (Balog Zs., 77.), Lőrinczy (Szilágyi P., 60.) – Vólent (Viczián, 80.), Prasler.
Vezetőedző: Zoran Szplisjak

Gólszerző: Ferenczi I. (14.), Remili 2 (63., 75.), ill.: Bényei (42.), Vólent (11-esből, 52.)
Sárga lap: Nagy T. (12.), Grúz (61.), Rodenbücher (86.), ill.: Tölgyesi (12.), Lőrinczy (14.), Bényei (15.), Király (64.), Viczián (86.), Borbély (93.)

Az első fél órában futószalagot idézően vezettük támadásainkat, szinte percenként veszélyeztettük a remek napot kifogó Póser kapuját. A 14. percben a hetedik szögletünket ívelte be Nagy Tamás, Ferenczi jól érkezett, és megszerezte a vezetést. Ekkor minden bizonnyal sokakban felsejlett egy gólzáporos siker lehetősége. A helyzeteink azonban sorra kimaradtak, a félidő végére már a vendégek is kimerészkedtek saját térfelükről, de még így is váratlanul jött az egyenlítés.

A fordulás utáni percekben mindkét oldalon akadtak próbálkozások. Egy feleslegesnek tűnő, vehemens szerelési kísérlet után büntetőhöz jutottak a csabaiak, és pár másodperccel később már az előny is náluk volt.
A mieink azonban nem ijedtek meg, a szépszámú közönség támogatásától kísérve, újra kézbe vették az irányítást. Egy kontrából majdnem mégis nőtt a hátrányunk, a lehetőség azonban kimaradt, és a futball régi törvényszerűsége újra igazolódott, Remili szinte egyből büntetett. Az egyenlítés után nem volt kérdés, hogy előbb, vagy utóbb a győztes találatot is begyötörjük. Kellett ehhez Ferenczi rutinja, aki a tétovázó vendégvédők között lecsapott egy labdára, visszagurítását pedig ki más, mint Remili Mohamed helyezte a kapuba.
Az utolsó percek az ellenfél kemény belemenéseiről maradtak emlékezetesek, előbb Hajdú Norbertet, majd Grúz Tamást is le kellett cserélni a Szanyó Károly vezetőedzőnek.

Riválisaink botlottak ebben a fordulóban, így pontelőnnyel vezetjük a bajnoki tabellát. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések