Jenkei András, 2014.09.06. | Röplabda

Egy hónapnyi felkészüléssel a hátuk mögött, a Vasas Óbuda röplabdázói ma lépnek pályára az első felkészülési tornán.

A Folyondár utcában  zajlott a munka dandárja, ám emellett előbb Tiszaújvárosban, majd múlt héten Kunszentmiklóson edzőtáborozott a csapat. Most hétvégén pedig, az MTK megújult városmajori csarnokában rendezett tornán mutathatják meg a lányok, hol tartanak a munkában. Szombaton három meccset játszunk, 11:30-kor a TFSE, 13 órakor a Budaörs, majd 16 órakor a házigazda MTK ellen.

Jókay Zoltán vezetőedző nem számíthat minden játékosára, hiszen Pekárik Eszter és Stefanik Orsi derék- illetve bokasérülése után, a rehabilitáció fázisában jár. Pekárik talán már hamarosan a labdás gyakorlatoknál  is csatlakozhat társaihoz, Stefanik számára viszont csak hónapok múlva jöhet el ez a pillanat. Ludmán Réka vállsérülése is makacsabbnak bizonyul a vártnál, ő jelenleg kéthetes pihenőjét tölti. 

Jókay Zoltán:
- Jelenleg tizenegy egészséges röplabdázó alkotja a keretet, akikkel sikeres felkészülési időszakon vagyunk túl. Jelentősen átalakult a keretünk. A legfontosabb feladat, az új emberek helyének megtalálása, a szükséges figurák megtanulsa, és azok bevésése volt. Jó körülmények között készülhettünk végig, múlt héten Kunszentmiklóson pedig már két éles meccset is játszottunk a kaposváriak ellen (2:1, 3:1). A formába lendülést segítő komolyabb megmérettetések azonban most kezdődnek. A Városmajor után jövő hétvégén Gödöllőn, majd azt követően Pozsonyban  gyakorolhatunk színvonalas ellenfelekkel szemben.

 


Hirdetések