Jenkei Dániel, 2014.09.03. | Vízilabda

Marcaliban edzőtáboroztak a Vasas utánpótlás vízilabdacsapatai.

A gyermek és a serdülő korosztályt követően augusztusban a Vasas ifi pólósai is eltölthettek tíz napot a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban.

A helyszín neve ellenére a somogyi tartózkodás természetesen cseppet sem a szabadidőről szólt: reggel kilenctől vízi edzéssel kezdődött a nap, majd egy kis termálmedencés regenerálódással folytatódott, hogy délutánra legyen erő a szárazföldi tréningre. A nap végén pedig újra a vízben gyakorolt a csapat.

Fodor Rajmund csak szeptember 1-től kezdte meg vezetőedzőként a csapat irányítását, de az ő hiányában sem maradtak minőségi felügyelet nélkül a játékosok, hiszen dr. Steinmetz Ádám utánpótlás szakmai igazgatóhelyettes végig ott volt Marcaliban, sőt, ha kellett, vízbe ugorva mutatott be egyes elemeket a fiataloknak.

Az edzőtábor végét egy felkészülési torna zárta, az első találkozón a Kaposvárt megvertük 9-6-ra, ezt követően viszont kétszer vereséget szenvedtünk (UVSE-Vasas 17-7 és KSI-Vasas 13-7), így végül a harmadik helyen végezett ificsapatunk. Fontos azért tudni, hogy a friss korosztályos világbajnoki aranyérmes játékosaink még nem szerepeltek a csapatban.

Dr. Steinmetz Ádám:
- A cél az volt a tornán, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, sokaknak bizonyítaniuk kell, hiszen a szezon előtt még keretszűkítés lesz az ifiknél.  A formát természetesen nem ezekre a találkozókra hegyeztük ki, de azt lemérhettük, hogy most hol tartunk. Mátéfalvy Csabával végig lent voltunk az edzőtáborban, kellett nekem is a mozgás, hiszen a felnőttcsapattal is nemsokára kezdjük a szezont. A körülményekre nem lehetett panaszunk, minden igényt kielégített Marcaliban a komplexum. Egy játékos, aki már nyolc éve nálunk játszik, annyit mondott, hogy még nem volt ilyen közösségi élményben része. Azt hiszem, ez önmagáért beszél…


Hirdetések