Jenkei András, 2014.09.03. | Torna

Tálas Bence gyűrűn aranyérmet szerzett a tornászok 2014. évi egyéni országos bajnokságán.

A háromnapos viadalon először az összetett bajnoki címről döntött a pódiumra lépő tizenkét tornász.  A Vasas kitűnősége, az október elején Kínában sorra kerülő világbajnokságra készülő Tálas Bence számára, az aranyérem megszerzése volt a cél. A hat szeren elért pontszámok összesítése után azonban a negyedik helyen zárt, mivel több gyakorlatában is rontott. 

A szerenkénti finálék közül négyben vívta ki a jogot az indulásra, ám az ugrástól könnyebb húzódása miatt visszalépett. Szombaton előbb talajon ötödik lett, majd a gyűrűn pontozók által legjobbnak ítélt gyakorlatot mutatta be és bajnok lett. Másnap következett legerősebb szere, a nyújtó, ám itt hibázott, a pontlevonás következtében pedig a hatodik hely jutott neki.

Tálas Bence:
- Szerettem volna az összetett aranyat a Vasasnak megszerezni, ez elmaradt, így egyértelműen csalódott vagyok. Másfél héttel ezelőtt volt az első válogatóversenyünk a vb-re, utána is keményen edzettünk, nem voltam kellően friss ezúttal. Sajnálom, mert jó lett volna győzni. Jövő héten lesz Szombathelyen a Magyar Grand Prix, az lesz az utolsó versenyünk a világbajnokság előtt, ahova szeptember 23-án utazunk. Nanningban az elsődleges cél, hogy hibátlan gyakorlatokat mutassak be, a huszonnégyes összetett döntőbe kerülés pedig nagy, de remélem nem elérhetetlen álom.

Eredmények:
férfi felnőtt országos bajnokság, 2014. augusztus 29-31., Tornacsarnok:
összetett:

4. Tálas Bence  80,350

férfi felnőtt országos bajnokság szerenkénti döntők:
talaj:

5. Tálas Bence   11,450
gyűrű:
1. Tálas Bence 14,500
nyújtó: 
6. Tálas Bence 10,800


Hirdetések