Jenkei Dániel, 2014.08.19. | Torna

Klubunk fiatal tehetsége, Kardos Botond negyedik helyen végzett Nankingban, az ifjúsági olimpián a tornászok egyéni összetett versenyében.

A nankingi fogadalomtételkor Reszeli Péter, Botond edzője visszafogottan latolgatta az esélyeket, de annyit azért sikerült kihúzni belőle, hogy egyéni összetettben már az első tízbe kerülés is hatalmas bravúr lenne, annyira erős a mezőny.

Ehhez képest, a selejtező után már sejthettük, hogy Botondban ennél is több lehet, és ez a mai döntőben be is igazolódott, szinte minden számban kiemelkedőt nyújtott, így végül a negyedik lett, ami elképesztő eredménynek számít.
Elmondása szerint, ha a nyújtó és a gyűrű kicsit jobban sikerül, a dobogó is összejöhetett volna számára, de reményeink szerint ez még csak a kezdet, és a hétvégi szerenkénti döntőkben akár már a hőn áhított érem is összejöhet.

Nem sokkal a mai finálé után sikerült elérnünk Kínában Reszeli Péter edzőt, aki a következőket mondta el honlapunknak:
- Remekül sikerült a felkészülés az utolsó napokban, látszik Botondon, hogy sokat edzett a felnőttekkel, és Berki Krisztián útravaló tanácsai is rengeteget segítettek neki. Nagyjából ennek köszönhető a negyedik hely, ami ilyen ellenfelek mellett tényleg óriási dolog! Elég, ha csak annyit mondok, hogy Botond megelőzött egy japán versenyzőt, és egy hazai kínait is, ez szerintem önmagáért beszél. Minden szeren kiegyensúlyozott volt ma, így nagy reményekkel várjuk a szombati és vasárnapi szerfinálékat. Megjött az étvágy, nagyon szeretnénk érmet nyerni!

A mester után Kardos Botond is nyilatkozotott a vasassc.hu-nak:
- Őszintén mondom, hogy nem bánkódom a dobogó miatt. Tényleg úgy jöttünk ide, hogy már a tizenkettőbe kerülés is bravúr lenne, ehhez képest a mostani negyedik hellyel, és azzal, hogy öt finálét szereztem, elégedett vagyok. Az edzőmhöz hasonlóan én is kiemelném, hogy a selejtezőben és a döntőben is le tudtam győzni egy kínai versenyzőt. Az első szeren, ahogy általában lenni szokott, kicsit izgultam még, de amikor lejöttem a talajról, ez el is illant, és utána már higgadt tudtam maradni.
A kinti, nankingi körülményekre nem panaszkodom, szép a falu, az ételekkel sincs problémám, úgyhogy jól érezzük magunkat. Egyedül a versenyre, illetve edzésekre utazás lehetne kicsit szervezettebb, néha elég komoly tömegek alakulnak ki a buszokon...


Hirdetések