Jenkei Dániel, 2014.08.18. | Úszás

A Vasas úszója, Hosszú Katinka Európa-bajnok, immáron hetedszer, és még csak a medencés számok első napján vagyunk túl. Exkluzív tudósítás Berlinből.

Katinka esetében értelmetlen lenne úszásnemet vagy konkrét számot írni, hiszen tizenegy aranyéremért ugrik medencébe mintegy harmincszor az egy hét során, ezzel nyilvánvalóan világrekordot felállítva a sportág történetében. Egyébként férje és edzője, Shane Tusup hathatós közreműködésével már megkezdte a márkaépítést, terveztetett magának egy Iron Lady feliratú sapkát és pólót, valamint egy logót is, ebben jelent meg az elutazásnál a Liszt Ferenc-repülőtéren.)

Hosszú Katinka győzelmét biztosra vettük 400 m vegyesen a délelőtti, Európa-bajnoki csúcsot jelentő teljesítménye után, és nem is ábrándított ki a „Vaslady”. A pillangó és a hát után hatalmas Európa-csúcsra állt, a mell végén már a világcsúccsal is kacérkodott, az utolsó 25 méterre azonban elfogyott a szufla, és „csak” Európa-bajnoki csúccsal győzött, több mint két másodpercet verve Mireia Belmontéra.

Délelőtt 200 háton szintén bejutott a középfutamba, de ez most a végállomás volt, ami nem is csoda, hiszen gyakorlatilag szusszanni sem volt ideje a 400 vegyes után.


Katinka a döntő után

 

fotók: Doba István


Hirdetések