Jenkei András, 2014.08.10. | Röplabda

A Vasas Óbuda együttese a hét elején megkezdte a felkészülést az új bajnoki idényre.

Az előző nyárhoz képest ugyan számszerűleg nagyobb mértékben változott a játékoskeret összetétele, ám az előző idényben a nemzetközi porondon jól teljesítő, idehaza Magyar Kupát és bajnoki ezüstöt nyerő csapatunk alapembereinek döntő többsége, maradt a Folyondár utcában.

Jókay Zoltán vezetőedző továbbra is számíthat két liberójára, Lévai Vivienre és Tóth Andreára, a válogatott kerettag Miklai Zsanettre, Tálas Zsuzsannára és Vacsi Evelinre, akárcsak Ludmán Rékára, Pekárik Eszterre és Stefanik Orsolyára. Igaz két utóbbi játékosunk sérüléssel bajlódik. Orsi szalagszakadása után várhatóan csak az év végén lesz hadra fogható, míg Eszter deréksérüléssel küszködik, neki is hetekig tartó, türelemmel és kitartással végzett gyógytornára lesz szüksége ahhoz, hogy újra teljes értékű munkát végezhessen. 

Páratlanul erős utánpótlásunkból idén hárman – Bendek Gabriella, Durst Anna és Villám Lilla – kapják meg a lehetőséget Jókay Zoltántól, hogy a „nagyokkal” készülhessenek és éles helyzetben is bizonyítsák kétségkívül meglévő tehetségüket. „Tőlük azt várom, hogy minél hamarabb felvegyék a ritmust, elsajátítsák azt a rendszert amelyikben készülünk. Úgy vélem, az elszántságukkal, a hozzáállásukkal nem lesz probléma, és remélem az idősebbek támogatásával a beilleszkedésük is sikeres lesz. Muszáj itt megjegyeznem, hogy számomra nem egészen érthető módon, két másik tehetséges fiatal játékosunk, Kalotai és Petőváry nem vállalta fel a küzdelmet a csapatba kerüléséért, és eligazolt a Vasastól.” 

Hozzánk viszont hárman érkeztek más klubtól. Szombathelyi Szandra négy év után, válogatottként tér vissza, Bodovics Hanna és Háfra Dominika személyében pedig két húsz év alatti, jó képességű fiatallal gyarapodtunk. „Ütők terén most elég jól állunk. Érdekes, hogy közülük többen is centerként kezdték, amelyik poszton most éppen szűken vagyunk. Próbálok majd olyan stílust kialakítani, amelyik ezt a szerkezetet használja ki hatékonyan.” 

Ebben a hatékonyságban bízhatunk, hiszen Jókay Zoltán személye az elmúlt tíz évben garancia volt a sikerre. Rutinos, vagy éppen fiatalabb keretből, mindig ki tudta hozni a maximumot. „Minden riválisunknál történtek változások, úgy látom kiegyensúlyozottabb lesz a mezőny. A békéscsabaiak és az újpestiek is igazoltak légiósokat, akikkel minden bizonnyal erősödnek. Azt gondolom alapfeladat, hogy a bajnokságban a négy közé jussunk, és remélem a rájátszásban, valamint a kupában is, az elmúlt évekhez hasonlóan ott leszünk a végső elszámolásnál, amikor az aranyérmek sorsáról történik döntés. A Challange-kupa pedig jó fokmérő lesz arra, hogy külhoni csapat ellen is lemérjük, hol tartunk.”

Jelenleg tehát a két maródi lányt leszámítva, tizenkettő játékossal készülünk az elsőosztályú bajnokságra. Jövő héten Tiszaújvárosban, edzőtáborban. 


Hirdetések