Jenkei András, 2014.08.02. | Torna

Csütörtökön ünnepélyes keretek között tettek fogadalmat az ifjúsági olimpiai játékokra utazó magyar sportolók, köztük Kardos Botond, a Vasas tornásza is.

Azt, hogy a kínai Nankingban rendezendő II. ifjúsági olimpia mekkora presztízzsel bír, jól példázta a magyar csapat fogadalomtétele.  Akárcsak a nagyoknál, jelen volt Magyar Olimpiai Bizottság komplett vezetése, a rendező ország, Kína magyarországi nagykövete, illetve számtalan olimpiai bajnok sportoló, akik egyfajta mentorként kísérték fel a színpadra a fiatal tehetségeket.

Köztük a vasasos tornászt, a 17 éves Kardos Botondot, akit Berki Krisztián társaságában szólítottak. A fiatalok szemmel láthatóan megilletődötten figyelték a közel kétórás műsort, illetve azt az érdeklődést, amely övezte őket ezen a napon. A fogadalomtételen elhangzott beszédekben egytől egyig azt hallottuk, hogy ez lehet sokak számára pályafutásuk első nagy dobása, egy olyan eseményen, amely mind a körítésben, mind a presztízsben felér a felnőtt olimpiákkal.

A Vasast nemcsak Kardos Botond, hanem a lány kosárválogatott két tagja, Aho Nina és Tóth Tímea is képviselik majd a játékokon, ők azonban nem tudtak jelen lenni a fogadalomtételen.

AVasasTv kamerája előtt megszólatattuk Kardos Botondot, a mestert Reszeli Pétert és az olimpiai aranyérmes mentort ,Berki Krisztiánt is.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
;


Hirdetések